Astfel, comitetul de specialiști vaccinişti ai OMS recomandă vaccinul Sinopharm, în două doze. Acest vaccin chinezesc este primul care a fost validat de agenţia sanitară a Naţiunilor Unite, privind persoanele de peste 18 ani.

OMS anunță că a omologat vaccinul anti-COVID-19 chinezesc Sinopharm

Experții OMS încă analizează omologarea unui alt vaccin chinezesc, Sinovac. Însă, producătorii unui al doilea vaccin Sinopharm fabricat la Wuhan, au solicitat și autorizarea acestuia de către OMS.

OMS a autorizat vaccinul împotriva COVID-19 Sinopharm
OMS a autorizat vaccinul împotriva COVID-19 Sinopharm[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Sănătății a făcut declarații după ce s-a depăşit pragul de 100.000 de persoane vaccinate în 24 de ore. Anunțul Ioanei Mihăilă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătății a emis autorizare pentru vaccinul anti-COVID-19 Moderna, pentru Pfizer-BioNTech, și pentru cele două seruri AstraZeneca din India şi Coreea de Sud şi nu în ultimul rând cel de la Johnson & Johnson sau Janssen.

OMS sprijină ţările care nu dispun ce mijloacele necesare pentru a putea determina eficacitatea şi siguranţa unui medicament anti-COVID și totodată să aibă mai rapid acces la terapii.

OMS va distribui prin sistemul Covax, vaccinuri împotriva COVID-19 statelor mai puțin dezvoltate, pentru a putea dispune și acestea de vaccinuri anti-COVID suplimentare.

Citeste si: Iohannis înainte de începerea Summit-ului din Portugalia: „Pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor şi economiile”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si