Close sidebar
Close sidebar

OMS a autorizat vaccinul împotriva COVID-19 Sinopharm

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a autorizat, vineri, de urgenţă vaccinul contra COVID-19 chinezesc Sinopharm, fabricat la Beijing, a transmis directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Alina Raducu,

OMS a autorizat vaccinul împotriva COVID-19 Sinopharm [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astfel, comitetul de specialiști vaccinişti ai OMS recomandă vaccinul Sinopharm, în două doze. Acest vaccin chinezesc este primul care a fost validat de agenţia sanitară a Naţiunilor Unite, privind persoanele de peste 18 ani.

OMS anunță că a omologat vaccinul anti-COVID-19 chinezesc Sinopharm

Experții OMS încă analizează omologarea unui alt vaccin chinezesc, Sinovac. Însă, producătorii unui al doilea vaccin Sinopharm fabricat la Wuhan, au solicitat și autorizarea acestuia de către OMS.

OMS a autorizat vaccinul împotriva COVID-19 Sinopharm [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Sănătății a făcut declarații după ce s-a depăşit pragul de 100.000 de persoane vaccinate în 24 de ore. Anunțul Ioanei Mihăilă

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătății a emis autorizare pentru vaccinul anti-COVID-19 Moderna, pentru Pfizer-BioNTech, și pentru cele două seruri AstraZeneca din India şi Coreea de Sud şi nu în ultimul rând cel de la Johnson & Johnson sau Janssen.

OMS sprijină ţările care nu dispun ce mijloacele necesare pentru a putea determina eficacitatea şi siguranţa unui medicament anti-COVID și totodată să aibă mai rapid acces la terapii.

OMS va distribui prin sistemul Covax, vaccinuri împotriva COVID-19 statelor mai puțin dezvoltate, pentru a putea dispune și acestea de vaccinuri anti-COVID suplimentare.

Citeste si: Iohannis înainte de începerea Summit-ului din Portugalia: „Pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor şi economiile”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI