OMS a emis noi recomandări pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19

OMS a emis noi recomandări pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19

OMS a emis noi recomandări pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis, marţi, noi recomandări pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19, inclusiv pentru cei care rămân cu simptome persistente după ce s-au recuperat, afirmând şi că recomandă utilizarea unor doze reduse de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, informează Reuters.

Celelalte lucruri incluse în aceste recomandări noi sunt că pacienţii bolnavi de Covid-19 care stau acasă ar trebui să folosească un oximetru pentru măsurarea saturaţiei de oxigen în sânge, pentru a şti dacă starea lor de sănătate se înrăutăţeşte şi dacă ar trebui să fie trataţi la spital”, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-un briefing susţinut la Geneva.

OMS face noi recomandări pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19

OMS mai recomandă medicilor să poziţioneze pacienţii pe burtă, pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen, a mai spus Harris.

”Mai recomandăm, sugerăm folosirea unei doze reduse de anticoagulant pentru a preveni formarea de cheaguri în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea unor doze scăzute, nu mari, pentru că cele mari pot provoca alte probleme”,

a explicat aceasta.

Harris a mai spus că experţii OMS aflaţi LA Wuhen, unde a izbucnit epidemia de Cobid-19, în decembrie 2019, vor ieşi din carantină în următoarele două zile şi vor începe să lucreze cu cercetătorii chinezi pentru a afla originea virusului.

Ea a refuzat să comenteze despre întârzierile apărute în distribuirea vaccinurilor pentur Covid-19 în Uniunea Europeană.

AstraZeneca, care a dezvoltat un vaccin anti-Covid-19 împreună cu Universitatea Oxford, a anunţat vineri UE că nu poate respecta volumul de livrări convenit până îa sfârşitul lunii martie.

Citeste si: Record de decese în Marea Britanie din cauza COVID-19


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...