”Am discutat despre posibilitatea transmiterii pe calea aerului şi prin aerosoli, ca una dintre modalităţile de transmitere a Covid-19”, a spus Maria Van Kerkhove, directorul tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul OMS, la un briefing de presă.

OMS a afirmat anterior că virusul care provoacă boala Covid-19 se răspândeşte în primul rând prin picăturile expulzate din nas şi gură de o persoană infectată, care cad rapid pe pământ.

Citeste si: Accident de tren în Atena. Opt persoane au fost rănite

Într-o scrisoare deschisă adresată OMS, publicată luni în jurnalul Clinical Infectious Diseases, 239 de cercetători din 32 de ţări au prezentat dovezi care arată că particule de virus care plutesc prin aer pot infecta oamenii care le respiră.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: 4 lucruri pe care Selly vrea să le schimbe la sistemul de Învățământ! Ce părere ai despre ele?

Pentru că particulele mici expulzate pot pluti în aer, cercetătorii cer OMS să îşi actualizeze recomandările.

În timpul birefingului de presă al OMS de marţi, Benedetta Allegranzi, directorul tehnic al OMS pentru prevenirea şi controlul bolilor, a spus că apar dovezi referitoare la transmiterea pe calea aerului a coronavirusului, dar că această constatare nu este definitivă.

Citeste si: PSD se delimitează de cei doi deputați care au făcut scandal în shaormerie. „Nu au intrat acolo cu delegatie de la partid”

”Posibilitatea transmiterii pe calea aerului, în spaţii publice, mai ales în condiţii specifice, aglomeraţie, spaţii închise, locaţii slab ventilate, care au fost descrise, nu pot fi excluse. Cu toate acestea, trebuie strânse dovezi şi interpretate şi vom continua să sprijinim acest lucru”, a spus aceasta.

Orice schimbare în evaluarea de către OMS a riscului de transmitere a virusului poate influenţa recomandarea actuală de a păstra o distanţă de 1 metru între persoane. Guvernele, care se folosesc de recomandările OMS pentru regulile de distanţare socială, ar putea să îşi ajusteze la rândul lor măsurile pentru sănătate publică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si