In articol:
Vaccinul de la Moderna cu ARN mesager "se adaugă listei în creştere a vaccinurilor validate de OMS pentru utilizare de urgenţă", a explicat OMS într-un comunicat.
Organizația Mondială a Sănătății a omologat vaccinul de la Moderna pentru utilizarea de urgebță a acesuia
Astfel, Organizația Mondială a Sănătății a omologat cu ceva timp în urmă și vacinurile: fizer-BioNTech, cele două seruri AstraZeneca produse în India şi în Coreea de Sud, dar și vaccinul Johnson & Johnson, denumit Janssen.
Totodată, producătorii celor două vaccinuri chinezeşti, Sinopharm şi Sinovac așteaptă până sătămâna viitoare o decizie a OMS, în privința validării serurilor lor anti-COVID-19.
Prin aceast proces, OMS ajută ţările care nu posibilitatea de a afla eficienţa unui medicament și de a avea acces mai rapid la terapii şi de a permite sistemului Covax, organizat de OMS cu parteneri (Alianţa pentru vaccin (GAVI) şi Cepi (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations).
Conform comunicatului transmis de OMS, "omologarea de către OMS în cadrul procedurii pentru situaţii de urgenţă (EUL) constituie o condiţie prealabilă de aprovizionare cu vaccinuri pentru Covax".
Reamintim că vaccinul produs de Moderna, are o eficiență împotriva COVID-19 similară vacinului de la Pfizer-BioNTech, cu 94,1% eficienţă conform OMS.
Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva CORONAVIRUS?! Anunțul oficial
Astfel, omologarea vaccinului Moderna este benefică pentru platforma Covax, care este privată de vaccinul anti-COVID AstraZeneca produs de Serum Institue of India (SII). India a blocat exporturile vaccinului contra COVID, pentru a-și putea vaccina a-şi vaccina populaţia.