Close sidebar
Close sidebar

OMS: Ambalajele alimentare cu coronavirus nu reprezintă un risc

Organizația Mondială a Sănătății a redus, joi, pericolul găsirii coronavirusului pe ambalajele alimentare și a îndemnat oamenii să nu se teamă că virusul ar putea intra în lanțul alimentar.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Două orașe din China au declarat că au găsit c oronavirus în alimente congelate și pe ambalajele alimentare, ridicând temerile că transporturile alimentare contaminate ar putea provoca noi focare.

„Oamenii nu ar trebuie să se teamă de mâncare, nici de ambalarea alimentelor, nici de prelucrarea sau livrarea de alimente”, a declarat șeful programului de urgență al OMS, Mike Ryan, într-o informare de la Geneva. „Nu există dovezi că alimentele sau lanțul alimentar participă la transmiterea acestui virus. Iar oamenii ar trebui să se simtă confortabil și în siguranță”, a adăugat el, potrivit Reuters.

Epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove a declarat că China a testat sute de mii de pachete și că „a găsit foarte, foarte puține, mai puțin de 10”, dovedindu-se pozitiv pentru virus.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Aproximativ 21 de milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus la nivel mondial și aproape 750.000 au murit de la începutul pandemiei, potrivit unui raport al Reuters.

OMS a îndemnat acum țările care ajung la acorduri bilaterale pentru vaccinuri să nu abandoneze eforturile multilaterale, deoarece vaccinarea locală va lăsa în continuare lumea vulnerabilă.

Putin a anunțat vaccinul anti-COVID

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, marți, că Rusia a devenit prima țară din lume care a acordat aprobarea de reglementare a unui vaccin COVID-19 după mai puțin de două luni de testare umană.

Decizia Moscovei de a acorda aprobarea a stârnit îngrijorări în rândul experților internaționali. Doar aproximativ 10% din studiile clinice au succes și unii oameni de știință se tem că Moscova pune prestigiul național înaintea siguranței.

OMS nu dispune de suficiente informații pentru a face o judecată cu privire la utilizarea extinsă a vaccinului rus, a declarat Bruce Aylward, consilier principal al OMS.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI