Close sidebar
Close sidebar

OMS, anunț de ultim moment despre variola maimuței

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) transmite că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la cazurile de variola maimuței care au apărut în mai multe țărin Europa. ''Nu se compară cu Covid'', spun oficialii OMS despre variola maimuței.

Sorin Negru,

OMS estimează că majoritatea cazurilor de variola maimuței vor fi uşoare.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În contextul răspândirii neobişnuite a variolei maimuţei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă diferite măsuri, dar nu consideră că există motive de alarmă, informează Agerpres.

Citeste si: Marea Britanie: Alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii

''Nu este o boală în legătură cu care publicul larg ar trebui să se îngrijoreze. Nu se compară cu Covid'', a precizat experta OMS Sylvie Briand cu prilejul unui briefing destinat ţărilor membre OMS desfăşurat vineri în Geneva.

OMS: Majoritatea cazurilor de infectare vor fi ușoare

Țările ar trebui să raporteze rapid infectările şi să-i izoleze pe cei afectaţi, avertizează totuși OMS, care estimează că majoritatea cazurilor vor fi uşoare. Cu toate acestea, femeile însărcinate, copiii şi persoanele cu un sistem imunitar slăbit prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta o infecţie severă.

Citeste si: Fiecare stat membru UE va primi vaccinul împotriva variolei

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

''Avem o fereastră de oportunitate pentru a stopa transmiterea acum'', a spus Briand. Este neclar însă cât de mari sunt stocurile de vaccinuri împotriva variolei, care ar trebui totodată să fie eficiente şi împotriva variolei maimuţei, a spus oficialul OMS.

Citeste si: Teste PCR, pentru detectarea variolei maimuței

OMS estimează că numărul cazurilor va continua să crească. Cazuri de variola maimuţei au fost depistate până acum în peste 20 de ţări, a mai precizat organizaţia.

''În acest moment, nu ştim dacă vedem doar vârful aisbergului'', a spus Briand. Până în prezent, nu există dovezi clare în ceea ce priveşte cauza evoluţiei actuale a focarului.

Citeste si: Medicul care anunțase primul caz de "variola maimuței" în România spune că a fost agresat de polițiști

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că fiecare stat membru al Uniunii Europene va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei, iar România a solicitat iniţial 1.000

de doze din acest vaccin.

"Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică. Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, întrebat în ce stadiu se află achiziţia de vaccin împotriva variolei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI