”În Regiunea Europeană OMS, 15 milioane de persoane au hepatita B și aproape tot atât (14 milioane) au hepatita C, iar peste două treimi din cazuri se înregistrează în Europa de Est și Asia Centrală.

Îngrijorător este numărul estimat în creștere de decese la nivel global cauzate de hepatite. Principalii factori de risc includ utilizarea de droguri injectabile, infecția HIV, transfuziile de sânge, dar și penitenciarele și infecțiile nosocomiale.

Citeste si: Cozmin Guşă, știrea momentului despre carantinare

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Hepatita poate afecta pe oricine, iar majoritatea cazurilor de hepatită sunt asimptomatice. De aceea, recomandarea noastră este să vă informați la medicul dvs de familie și, dacă faceți parte din categoriile cu grad înalt de risc, să vă testați”, a scris OMS România pe pagina oficială de Facebook.

Citeste si: Vine potopul? Cod galben de inundaţii în 11 judeţe

Ce trebuie sa stim despre infectia cu virusul hepatitei B

Hepatita B este o boală infecțioasă determinată de virusul hepatitic B, transmisibilă, ce afectează ficatul și variază ca severitate de la forme ușoare, ce durează câteva săptămâni, la forme severe și care pun în pericol viața. Poate avea forme acute și cronice.

Citeste si: Pâine cu substanțe toxice, descoperită într-o fabrică. A fost inițiat Sistemul Rapid de Alertă Națională

Hepatita acută B este o afecțiune ce survine în intervalul de 6 luni după ce o persoană a fost expusă la virusul hepatitic B.

În unele cazuri infecția acută poate conduce la infecție cronică. Hepatita cronica B apare atunci când virusul hepatitic B rămâne în organism.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si