Close sidebar
Close sidebar

OMS, anunț îngrijorător pentru populație: „Există posibilitatea ca variola maimuţei să se instaleze în ţări non-endemice”

Există un risc ”real” ca virusul variolei maimuţei (”monkeypox”) să se instaleze în ţări non-endemice, după semnalarea a 1.000 de cazuri, avertizează miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Diana Bostan,

Variola maimuței

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

OMS încurajează ţările să crească măsurile de supraveghere sanitară în vederea ”identificării tuturor cazurilor şi contactelor, cu scopul controlării acestei intensificări şi prevenirii contagiunii”. 

Citeste si: OMS spune că este puțin probabil ca focarul de variola maimuței să declanșeze o pandemie

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a vorbit despre răspândirea cazurilor de variola maimuței

”Riscul ca variola maimuţei să se instaleze în ţări non-endemice este real, însă acest scenariu poate fi evitat”, a subliniat într-o confernţă de presă directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit News.ro.

Citeste si: Un copil de 13 ani care a suferit un AVC va salva alte vieți! Familia a decis să îi doneze organele

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

”Peste 1.000 de cazuri confirmate de variola maimuţei au fost semnalate până în prezent OMS în 29 de ţări în care boala nu este endemică”, anunţă directorul general.

”OMS este deosebit de îngrijorată de riscurile pe care le reprezintă acest virus în grupuri vulnerabile, mai ales copii şi femei însărcinate”, subliniază Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Niciun deces nu a fost semnalat în aceste ţări, spre deosebire de ţările endemice

Comunităţile din ţări în care variola maimuţei este endemică ”merită să primească aceeaşi atenţie, aceleaşi îngrijiri şi acelaşi acces la insturmente de protecţie” împotriva bolii, care se răspândeşte prin contact apropiat, subliniază el.

Citeste si: Variola maimuței câștigă teren în Europa: zeci de cazuri noi identificate într-o singură zi în Marea Britanie

OMS a subliniat în mai multe rânduri că ”apariţia bruscă şi neaşteptată” a virusului în ţări non-endemice sugerează că acesta circula deja de o anumită vreme, dar că transmiterea nu a fost descoperită.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI