Lupta împotriva pandemiei covid-19 cu doze „booster” nu este o strategie viabilă, avertizează marţi experţi din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)- care cer vacicnuri care să prevină transmiterea noului coronavirus, relatează AFP.

Citeste si: Papa Francisc susține vaccinarea împotriva COVID-19 și denunță ,,informațiile nefondate"

Citeste si: În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 4.100 de cazuri noi de COVID-19

Ce au anunțat specialiștii OMS

Grupul de experţi OMS însărcinaţi cu supervizarea vaccinurilor împotriva covid-19 consideră, într-un comunicat, că „vaccinurile împotriva covid-19 care au un impact mare în privinţa transmiterii şi prevenirii infecţiei, în afara prevenirii unor forme grave ale bolii şi morţii, sunt necesare şi trebuie să fie dezvoltate”.

oms-anunt-vaccinuri-coronavirus

Anunț lansat din partea OMS.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IPS Teodosie, despre mersul la sală: Cele mai bune exerciții fizice sunt mătăniile- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Citeste si: În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 4.100 de cazuri noi de COVID-19

Citeste si: Bilanț coronavirus, 11 ianuarie 2022. Numărul cazurilor noi de COVID-19 s-au dublat în doar 24 de ore

Avertismentul OMS pentru Europa. Jumătate din populație se va infecta cu Omicron în maxim două luni

Europa a raportat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID-19 în prima săptămână a anului 2022, un număr de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în precedentele două săptămâni, a anunţat marți directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă.

Peste 50% dintre europeni ar putea să se infecteze cu varianta Omicron a noului coronavirus în următoarele şase-opt săptămâni, a anunţat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de

Reuters.

Citeste si: Atenție, români! Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei: „25.000 de cazuri este varianta optimistă!”

„În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME) de la Universitatea Washington din Statele Unite prognozează că peste 50% din populaţia din regiunea europeană va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni", a precizat Hans Kluge.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si