În Europa, aproape un sfert dintre adulți sunt acum obezi, ceea ce face ca prevalența obezității să fie mai mare decât în orice altă regiune a lumii, cu excepția Americii, potrivit OMS.

OMS anunță o "epidemie" de obezitate în Europa

"Ratele supraponderalității și obezității au atins proporții epidemice în întreaga regiune și continuă să crească", a declarat într-un comunicat filiala europeană a organizației care numără 53 de țări.

"Creșterea indicelui de masă corporală este un factor de risc major pentru bolile netransmisibile, inclusiv cancerul și bolile cardiovasculare", a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, citat în raport.

Citeste si: Ultimele informații despre fetița de 5 ani care suferă de boala Wilson. Copila este în continuare intubată, în stare staționară

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit studiului, se estimează că excesul de greutate provoacă peste 1,2 milioane de decese pe an, reprezentând peste 13% din decesele din regiune.

Se așteaptă ca această cifră să crească

"Intervențiile politice care vizează factorii determinanți de mediu și comerciali ai unei alimentații deficitare (…) sunt probabil cele mai eficiente pentru a inversa epidemia", se arată în raport.

Citeste si: Bilanț COVID-19 din 28 aprilie 2022, în România: 1.146 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Alte intervenții includ taxarea băuturilor zaharoase, subvenționarea alimentelor sănătoase, limitarea comercializării alimentelor nesănătoase către copii și promovarea eforturilor de încurajare a activității fizice pe tot parcursul vieții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si