OMS a transmis că asimptomaticii transmit foarte rar virusul Covid-19, chiar dacă la început susțineau că ei erau „inamicul numărul unu” în lupta virusul.

Pacienții asimptomatici constituie o majoritate covârșitoare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Specialiștii spun acum că se întâmplă foarte rar ca aceștia să dea boala mai departe și că ar trebui să se concentreze mult mai mult pe cei care au simptome.

OMS a transmis că asimptomaticii transmit foarte rar virusul Covid-19

„Se pare că este rar ca un individ asimptomatic să transmită mai departe virusul. Vrem să ne concentrăm pe cazurile simptomatice”, a explicat Maria van kerkhove, epidemiolog la OMS, conform Digi24.

oms asimptomatici covid 19

Organizația Mondială a Sănătății a vorbit și despre semnificația unor adunări de masă. Experții anunță că adunările în masă, potrivit noilor considerente, nu prea reprezintă forme de contact uman.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: ONU avertizează: „Penurii alimentare şi malnutriţie generalizată” în Coreea de Nord, exacerbate de pandemia covid-19

Citeste si: Paul Pârvulescu de la Academia Clinceni este suspendat provizoriu pentru suspiciuni de dopaj

Citeste si: Sistemul de vot online a fost ales de trei state. Cum vor vota românii

„Definiția normală a unui contact este dacă cineva a fost mult timp în proximitatea unui caz confirmat.

În acest sens, cineva care a participat la o adunare de masă nu se înscrie neapărat în definița unui contact”, a explicat Michael Ryan, director OMS.

Citeste si: A murit părintele Serafim Caiea, starețul Mănăstirii Negru Vodă! Avea 42 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si