Dr. Hans Kluge a spus că tinerii pot intra în contact mai strâns cu persoanele în vârstă, pe măsură ce vremea se răcește în Europa, crescând perspectiva de răspândire către cei mai vulnerabili.

„Nu dorim să facem predicții inutile, dar aceasta este cu siguranță una dintre opțiuni- ca la un moment dat să existe mai multe spitalizări și o creștere a mortalității”, a spus el de la Copenhaga, sediul OMS Europa.

El a insistat că „nimeni nu este invincibil”, dar a făcut aluzie la faptul că majoritatea deceselor de coronavirus sunt printre persoanele în vârstă.

„S-ar putea ca cei mai tineri să nu moară neapărat din aceasta, ci este o tornadă cu coada lungă și este o boală cu mai multe direcții”, a spus el.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Kluge a declarat că 32 din 55 de state și teritorii din regiunea europeană a OMS au înregistrat o creștere a ratei de incidență de peste 14 zile cu peste 10%, ceea ce a numit „cu siguranță un punct ridicat, care este generalizat în Europa”.

„În februarie, am fost prinși de viteză și de devastare- iar opțiunea implicită a fost blocarea și repornirea", a spus Kluge.

În acest sens, este posibil să gestionezi transmisia virusului în societate și să ai o economie funcțională și foarte important să ai un sistem educațional deschis.”

Redeschiderea școlilor, o „situație complicată”

El a spus că toamna a prezentat o „situație complicată” din cauza redeschiderii școlilor, a debutului sezonului gripei și a creșterii mortalității în rândul persoanelor în vârstă în lunile de iarnă în general.

Citeste si: Măsurile de ultima oră luate de Comitetul pentru Situații de Urgență. „Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor”

Kluge a spus că dovezile actuale au arătat că „setările școlare” nu au fost un „factor principal care contribuie la epidemie” și a arătat dovezi din ce în ce mai mari că copiii joacă un rol în transmiterea- dar mai des în adunările sociale decât în ​​școli.

Deoarece cazurile din Europa au crescut pe fondul sezonului de vacanță de vară, OMS a emis, de asemenea, sfaturi în această săptămână pentru hoteluri și întreprinderi conexe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si