Referirea la virusul african este inexactă, spun experții, dar și discriminatorie. 1.600 de cazuri au fost înregistrate până acum la nivel global, iar 72 de decese au fost raportate în țările în care boala exista deja.

Citeste si: Al treilea caz de variola maimuței în România

„Din acest motiv, am decis să convoc Comitetul de Urgență conform reglementărilor internaționale săptămâna viitoare, pentru a evalua dacă acest focar reprezintă o urgență de sănătate publică de interes internațional”, a

spus acesta.

Citeste si: OMS, întâlnire de urgență pentru a discuta pe tema variolei maimuței: „O urgență de sănătate de interes internațional”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Europa rămâne epicentrul acestui focar în creştere, 25 de ţări au raportat peste 1.500 de cazuri, sau 85% din cazurile la nivel mondial”, a menţionat Kluge.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că este în curs de elaborare a unui nou mecanism de distribuire a vaccinurilor

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că agenţia dezvoltă o iniţiativă pentru ”accesul echitabil” la vaccinuri şi tratamente, care speră că va fi gata în câteva săptămâni.

Mecanismul a fost propus la scurt timp după ce Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, SUA şi alte ţări au raportat luna trecută sute de cazuri de variola maimuţei.

Al treilea caz de variola maimuței în România

Cel de-al treilea caz de variola maimuței în România a fost raportat astăzi de Ministerul Sănătății. În zilele precedente, MS a confirmat alte două cazuri la doi bărbați de 26, respectiv 32 de ani.

Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din Bucureşti. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie  ”, au transmis reprezentanţii ministerului.  

Starea generală a pacientului este bună, însă va rămâne în continuare sub supravegherea medicilor. 

Citeste si: OMS, întâlnire de urgență pentru a discuta pe tema variolei maimuței: „O urgență de sănătate de interes internațional”

Primul caz de variola maimuței a fost depistat marți în România. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Bucureşti. Potrivit Ministerului Sănătății, pacientul ar fi contactat boala de la partenerul său, care a călătorit în Europa, în ţări cu numeroase cazuri. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: OMS, anunț îngrijorător pentru populație: „Există posibilitatea ca variola maimuţei să se instaleze în ţări non-endemice”

Al doilea caz de variola maimuţei identificat în România a fost un bărbat de 32 de ani, anunţă Ministerul Sănătăţii. Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută. Investigațiile de laborator au confirmat marți că acesta este infectat cu variola maimuței.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si