OMS urmărește în continuare limitarea răspândirii virusului COVID-19, prin accelerarea cercetării, a finanţării şi a măsurilor de sănătate publică.

OMS a anunțat că virusul COVID-19 rămâne o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial

Chiar dacă în ultimele luni cazurile de infectare cu COVID-19 au scăzut, statele sunt îndemnate să mențină anumite măsuri de prevenire a bolii.

"Deşi percepţia publică este aceea că pandemia s-a încheiat în unele părţi ale lumii, ea rămâne un eveniment de sănătate publică care continuă să afecteze negativ şi intens sănătatea populaţiei lumii", a declarat

comitetul OMS.

Citeste si: Alexandru Rafila a încheiat un acord de cooperare în domeniul Sănătăţii cu Cuba

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Această pandemie ne-a mai luat prin surprindere înainte şi poate foarte bine s-o facă din nou", a declarat în faţa reporterilor directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Bilanț COVID-19 din 19 octombrie 2022, în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 619 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și au decedat 14 persoane, potrivit raportului de miercuri transmis de Ministerul Sănătății.

Două dintre decese au fost anterioare ultimelor ore.

Citeste si: O nouă variantă de COVID-19 a dus la o explozie de infectări

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 619 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 263 mai puține față de ziua anterioară. 148 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În ultimele 24 de ore au fost raportat de către INSP 14 decese (12 bărbați și două femei), două decese fiind raportate anterior intervalului de referință.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si