Reprezentanții români spun că ne confruntăm cu o creștere foarte mare a cazurilor severe şi a deceselor, 92% dintre  decesele legate de COVID-19  fiind la persoane care nu s-au imunizat. Cele mai multe dintre acestea aveau comorbidități, însă au fost înregistrate decese şi în rândul tinerilor, copiilor şi tineri şi populaţiei active.

În ciuda faptului că România a avut un început foarte bun al campaniei de vaccinare în decembrie 2020, există în continuare provocări programatice şi operaţionale în extinderea vaccinării, a declarat biroul pentru România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citeste si: Vaccinul Pfizer pentru copiii de 5-11 ani, în faza de evaluare la nivel UE

România, pe primul loc în lume  în ceea ce privește mortalitatea raportată la populație. 

Reprezentantii OMS vor să ajute la accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID, în condițiile care România și-a propus să imunizeze 45% din populație până la finalul anului. România a devenit deja un exemplu negativ la nivel internațional, iar rata scăzută de vaccinare se vede în spitalele supraaglomerate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Preocuparea foarte mare este legată de numărul uriaș de cazuri și de numărul extrem de mare de decese- suntem, pe primul loc în lume în ceea ce privește mortalitatea raportată la populație. Una dintre soluții (propuse de OMS- n.r.) este creșterea numărului de persoane vaccinate,'' a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Citeste si: Avertisment teribil. România, pe locul 2 în Europa după numărul de decese COVID-19

Județele din nord-est și sud au o acoperire vaccinală mai mică

Există diferențe mari în acoperirea vaccinală de la un județ la altul, județele din nord-est și sud având o acoperire vaccinală mai mică.

Acoperirea pe grupe de vârstă arată o acoperire de vaccinare de aproximativ 50% la persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani,  dar numai în jur de 20% la persoanele de peste 80 de ani.

Există, de asemenea, un decalaj de gen, deoarece femeile sunt semnificativ mai puțin vaccinate decât bărbații, cu o diferență de aproape 20%.

Ce recomandări are OMS pentru România

OMS va colabora îndeaproape cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătății, Centrul Național de Supraveghere și Controlul Bolilor Transmisibile pe teme legate de oportunități de instruire și schimburi de informații ale profesioniștilor din domeniul sănătății cu privire la siguranța vaccinurilor și dezvoltarea unor strategii de comunicare, printr-o mai bună înțelegere a motivelor nivelului scăzut de vaccinare în grupurile de populație.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Câți români s-au vaccinat împotriva coronavirusului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si