"Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile numeroaselor guverne şi persoane nu reflectă acest lucru", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, estimând că "prea multe ţări merg în direcţia greşită".

"Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul oricărui răspuns: încrederea", a adăugat el, fără să le citeze numele.

Şeful OMS a făcut apel încă o dată la guverne să comunice clar cu cetăţenii şi să impună o strategie globală care să vizeze suprimarea transmiterii virusului şi să salveze vieţi, solicitând populaţiilor să urmeze restricţiile: respectarea

distanţării, spălatul pe mâini şi purtarea măştii, dar şi izolarea bolnavilor.

OMS: „Lumea nu va reveni la normalitate într-un viitor previzibil”

"Dacă principiile elementare nu sunt urmate, această pandemie va merge într-o singură direcţie, din rău în mai rău", a asigurat Ghebreyesus.

"Vreau să fiu sincer cu voi: nu va fi cale de întoarcere la vechea normalitate într-un viitor previzibil", a subliniat el.

12, 9 milioane de cazuri diagnosticate

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Mai mult de 12.927.000 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, dintre care 6.905.200 sunt astăzi considerate vindecate.

oms lume normalitate

Statele Unite, care au recenzat primul deces din cauza coronavirusului la începutul lui februarie, este cea mai afectată ţară în privinţa numărului de decese, urmată de Brazilia.

Citeste si: VIDEO| Călătorii condiționate de teste negative

Citeste si: Raed Arafat, dezvăluiri șocante despre externările românilor infectați cu COVID-19

Citeste si: USR propune ca o persoană să poată fi izolată sau carantinată, prin procedura nevoluntară

"Epicentrul virusului se află tot pe continentul american, unde mai mult de 50% dintre cazuri au fost înregistrate în lume", a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citeste si: Coronavirus România, 13 iulie. Câte cazuri noi au fost raportate?

Pandemia de coronavirus a provocat 569.135 de morţi în lume de când biroul OMS din China a anunţat apariţia unui nou virus la sfârşitul lui decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit, luni, ora 11.00 GMT, de AFP din surse oficiale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si