Relaxarea restricțiilor în toată Europa va duce la un nou val al pandemiei, avertizează OMS. "Săptămâna trecută, numărul cazurilor COVID-19 a crescut cu 10%, pe fondul creșterii numărului de călătorii și a adunărilor de oameni, precum și a reducerii restricțiilor sociale", a declarat joi directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, într-o conferință de presă.

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei de 1 iulie 2021. Ce se întâmplă la secțiile ATI din țară

"Va exista un nou val în Europa"

Șeful OMS pe Europa consideră că șansele unei reveniri a pandemiei sunt foarte mari." Va exista un nou val în regiunea europeană a OMS, cu excepția cazului în care vom rămâne disciplinați", a adăugat Kluge.

Oficialul OMS a avertizat că această inversare de trend a avut loc în contextul creșterii cazurilor variantei Delta, identificată pentru prima dată în India, despre care directorul regional a spus că „va depăși varianta Alpha foarte repede”, referindu-se la varianta care a apărut pentru prima dată în Marea Britanie, potrivit RTE.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat împotriva coronavirusului în ultima zi

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Varianta Delta va deveni predominantă, a declarat joi directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, într-o conferință de presă.[Sursa foto: RTE]

Varianta Delta va cuceri Europa

Varianta Delta de coronavirus se răspândește rapid în toată lumea și a fost detectată în 96 de țări.

Numărul țărilor în care a fost detectată varianta Delta a SARS-CoV-2 se apropie acum de 100, ceea ce indică faptul că această variantă va deveni cea dominantă în următoarele luni, a declarat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Citeste si: Certificat COVID. Cum se completează şi descarcă "paşaportul" verde european pe platforma STS

Varianta Delta, care a fost găsită pentru prima dată în India, a fost acum detectată în 96 de țări, potrivit Hindustan Times. În comparație cu săptămâna trecută, varianta s-a răspândit acum în alte 11 țări. Varianta Delta este cu 55 la sută mai transmisibilă decât varianta Alpha, care a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie, iar acum peste 90 la sută din cazuri în Marea Britanie însăși provin din varianta Delta.

Întrucât Delta se prezintă ca o nouă amenințare pentru economia în redresare la nivel mondial, organismul mondial a spus că măsurile de izolare localizate ar trebui să fie menținute pentru o perioadă mai lungă de timp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si