OMS recomandă folosirea testelor rapide doar în scopuri de cercetare, nu pentru a depista infectarea cu coronavirus, din motiv că nu există o atestare științifică a acestora.

„OMS salută eforturile dezvoltatorilor de deste de a inova și de a răspunde nevoilor populației.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, veste proastă pentru români: ”Este de așteptat ca în perioada următoare....”

Cu toate acestea, înainte de a putea fi recomandate aceste teste, ele trebuie validate.

Testele inadecvate pot lipsi pacienții cu infecție activă sau categorizeaza în mod fals pacienții ca având boala atunci când nu o au, îngreunând în continuare eforturile de combatere a bolii. În prezent, pe baza dovezilor actuale, OMS recomandă utilizarea acestor noi teste imunodiagnstice doar în mediul de cercetare. Acestea nu trebuie utilizate în niciun alt cadru, inclusiv pentru luarea deciziilor clinice, până când nu există dovezi care să susțină utilizarea”, se arată într-un articol postat pe site-ul Organizației.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cîțu, despre creșterea pensiilor: „Depinde de execuţia bugetară”

Teste rapide de diagnostic bazate pe detectarea antigenului

„Cu datele limitate disponibile până acum, OMS nu recomandă în prezent utilizarea testelor de diagnostigare rapidă de detectare a antigenului pentru îngrijirea pacientului, deși cercetarea performanței și a utilității de diagnostic a fost îngurajată.”

Teste rapide de diagnostic bazate pe detectarea anticorpilor gazdă

„Pe baza datelor actuale, OMS nu recomandă utilizarea testelor diagnostice rapide de detectare a anticorpilor pentru îngrijirea pacientului, dar încurajează continuarea lucrărilor pentru a stabili utilitatea acestora în supravegherea bolii și cercetarea epidemiologică”, mai arată OMS.

Citeste si: Comisia Europeană îndeamnă la menţinerea frontierelor închise până la 15 mai

Recent, microbiologii spanioli au atras atenția asupra unor kituri de testare rapidă, fabricate în China.

Potrivit acestora, kiturile de testare au o precizie de doar 30%, iar medicii nu se pot baza pe ele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si