OMS a anunțat că Europa a devenit din nou centrul pandemiei de coronavirus, cu 60% din noile cazuri de COVID-19 detectate la nivel mondial.

OMS, un nou anunț îngrijorător pentru Europa

"Nu este momentul să ne relaxăm", a declarat directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă organizată în format online.

Citeste si: O nouă subvariantă Omicron crește infectările din Europa

"Vaccinarea rămâne unul dintre instrumentele noastre cele mai eficiente împotriva gripei şi a COVID-19", a declarat Hans Klugge luni, când omenirea celebrează Ziua mondială de luptă împotriva poliomielitei.

Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre poliomielită

Deși a dispărut o variantă a acestui virus derivată din vaccinuri cu administrare orală a fost detectată recent în Regatul Unit, Ucraina, Israel şi în oraşul american New York. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Mai mulți copii au murit după ce au băut siropuri medicale. Cum au ajuns la insuficiență renală

"Peste tot în lume, dacă îi abandonăm pe unii oameni, virusul poliomielitei este un foarte bun barometru pentru a ne spune care sunt acei oameni", a declarat un expert de la OMS Europa.

"Este vorba despre grupuri de populaţie slab deservite, pentru că, dintr-un motiv sau din altul, nu au fost acoperite de recomandarea OMS privind obţinerea unei acoperiri vaccinale de 95%", a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si