„Varianta Omicron a Covid-19 este periculoasă- şi în special pentru cei care nu au fost vaccinaţi împotriva bolii, a spus miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, scrie The Guardian.

OMS a precizat că uriaşa creştere globală a cazurilor este determinată de Omicron, dar a insistat că nu ar trebui să ne predăm în faţa ei.

Citeste si: Avertismentul OMS pentru Europa. Jumătate din populație se va infecta cu Omicron în maxim două luni

„În timp ce Omicron provoacă o boală mai puţin severă decât Delta, ea rămâne periculoasă, în special pentru cei nevaccinaţi”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

Ce au transmis experții OMS

El a continuat: „Nu trebuie să permitem acestui virus să circule sau să fluturăm steagul alb, mai ales când atât de mulţi oameni din jur rămân nevaccinaţi. În Africa, peste 85% din populaţie nu a primit o doză de vaccin. Nu putem pune capăt fazei acute a pandemiei decât dacă nu reducem acest decalaj”.

Citeste si: Unde poți face vaccinul antigripal și ce trebuie să stii dacă te-ai vaccinat COVID-19

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dr. Tedros a afirmat că şi-a dorit ca fiecare ţară să aibă 10% din populaţie vaccinată până la sfârşitul lui septembrie 2021, 40% până la sfârşitul lui decembrie şi 70% până la mijlocul anului 2022. Dar 90 de ţări încă nu au atins rata de 40% vaccinare, 36 dintre ele sunt încă sub 10%, a spus el.

„Cei mai mulţi” dintre cei internaţi în întreaga lume au fost nevaccinaţi, a adăugat Tedros.

oms-omicron-periculoasa-pentru-nevaccinati

Vaccinarea anti-COVID-19, în lume.

[Sursa foto: PixaBay]

Şi, în timp ce vaccinurile rămân foarte eficiente în prevenirea decesului şi a bolii severe de Covid-19, ele nu previn pe deplin transmiterea şi, prin urmare, riscul apariţiei unei variante mai mortale este real, a subliniat el.

Citeste si: Arafat: „Problema a doua a acestui val este problema resursei umane care se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare”

„Mai multă răspândire înseamnă mai multe spitalizări, mai multe decese, mai mulţi oameni fără serviciu- inclusiv profesori şi personal medical- şi risc mai mare ca o altă variantă să apară, care este chiar mai transmisibilă şi mai mortală decât Omicron”.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

În legătură cu faptul că numărul de decese a fost stabilizat la 50.000 pe săptămână, Tedros a spus: „A învăţa să trăim cu virusul, nu înseamnă că putem, sau că ar trebui, să acceptăm acest număr de decese”.

Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS, a sdăugat: „Nu este momentul să declarăm că acesta este un virus binevenit”.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 12 ianuarie 2022. Peste 8000 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si