Organizația Mondială a Sănătății avertizează că şansele de a scăpa de infecţia cu coronavirus sunt foarte mici.
Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19.
Citeste si: O nouă victimă a coronavirusului. Cristian Popescu Piedone a fost confirmat pozitiv
„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan, citat de Mediafax.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Ceaiul de salvie. Beneficiile neștiute asupra organismului
Pandemia nu dă niciun semn de încetinire
Cazurile globale de coronavirus au depășit joi pragul de 30 de milioane, potrivit unui bilanț al Reuters, ceea ce arată că pandemia nu prezintă semne de încetinire.
India este considerată cel mai recent epicentru al pandemiei de coronavirus, deși America de Nord și de Sud combinate contabilizează aproape jumătate dintre cazurile globale.
Citeste si: Armata din Belarus, în stare de alertă. Aleksandr Lukaşenko închide frontierele cu două țări UE
Numărul zilnic de cazuri noi la nivel mondial a atins niveluri record în ultimele zile și decesele s-au apropiat de pragul de 1 milion.
În același timp, accelerează cursa internațională pentru dezvoltarea și comercializarea unui vaccin anti-COVID19.
Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa
Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că nivelul de transmitere a COVID-19 este „alarmant” în Europa: „Cifrele din septembrie ar trebui să servească drept un apel de trezire pentru noi toţi”.
Citeste si: Vești bune din Wuhan! Ce se întâmplă din ianuarie
De asemenea, OMS şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la scurtarea perioadei de carantină decisă sau preconizată în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, relatează AFP și CNBC.