Filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii îndeamnă marţi, în contextul unei intensificări a epidemiei covid-19, la o mai bună protejare a copiilor cu vârsta cuprinsă între patru şi 15 ani. Conform specialiștilor ONU, este categoria de vârstă cea mai afectată în prezent.

Citeste si: Cum se stabilesc numele tulpinilor COVID-19

În vederea evitării unei noi închideri a şcolilor şi unei reluări a învăţământului la distanţă, OMS Europa îndeamnă la o consolidare a testelor covid-19 în şcoli şi la luarea în calcul a vaccinării copiilor şcolarizaţi.

„Folosirea măştii de protecţie şi ventilarea, dar şi teste regulate ar trebui să fie norma în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în calcul la nivel naţional, în vederea protejării elevilor”, subliniază într-o confernţă de presă online directorul OMS Europa Hans Kluge.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei de 5 decembrie 2021. 916 noi cazuri de infectare

Coronavirus atacă copiii

Conform OMS, numărul cazurilor de covid-19 se află în creştere, în prezent, în toate categoriile de vârstă, însă „cel mai mare nivel observat în prezent este (în categoria de vârstă) 5-14 ani”.

oms-semnal-de-alarma-covid-19-la-copii

Test anti-COVID-19.

[Sursa foto: PixaBay]

„Nu este un lucru rar, în prezent, să observăm niveluri ale incidenţei de două trei ori mai mari în rândul copiilor mici decât în populaţia totală”, subliniază Kluge.

Citeste si: Veste bună despre varianta Omicron. "Ar putea grăbi sfârșitul pandemiei COVID-19"

În ceea ce priveşte vaccinarea obligatorie- decisă deja sau avută în vedere de anumite ţări-, aceasta este necesar să rămână „ultim recurs absolut, numai atunci când toate opţiunile posibile în vederea creşterii nivelului vaccinării au fost epuizate”,

subliniază OMS Europa.

OMS îşi expirmă din nou îngrijorarea cu privire la varianta omicron a SARS-CoV-2, însă îndeamnă să se lupte împotriva actualei variante dominante- varianta indiană (delta)-, în vederea „unei victorii mâine împotriva omicron”.

„Omicron este în vizor şi în creştere şi avem dreptate să fim îngrjoraţi şi prudenţi. Însă problema acum este delta, iar de felul în care reuşim împotriva delta azi vom avea o victorie împotriva omicron mâine”, înainte ca numărul cazurlor de covid-19 să crească masiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si