OMS spune că este puțin probabil ca focarul de variola maimuței să declanșeze o pandemie
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu consideră că focarul de variola maimuței reprezintă un pericol la nivelul continentelor.
OMS anunță că este puțin probabil ca focarul actual de variola maimuței să declanșeze o pandemie. Mai mult de 300 de cazuri suspectate şi confirmate de variola maimuţei au fost raportate în luna mai.
Citeste si: OMS, anunț de ultim moment despre variola maimuței
Tot mai multe țări au început să raporteze cazuri de infectare cu variola maimuței. Iată care sunt țările care au identificat cazuri de variola maimuței, dar și care sunt simptomele infectării!
Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul de cazuri de infectări cu variola maimuței ar putea crește în următoarea perioadă. De obicei această boală se răspândește în țările din zona Africii.
OMS a spus că deși focarul este unul neobișnuit, acesta rămâne „controlabil”.
Citeste si: În ce țări a fost depistată variola maimuței. Virusul se extinde pe tot globul
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Iată în ce țări a fost depistată până acum variola maimuței, dar și care sunt simptomele infectării!
Italia, Suedia, Spania, Portugalia, SUA și Canada, precum și în Marea Britanie (unde a fost raportat primul caz european) se numără printre țările care au confirmat cazuri de variola maimuței. Grecia a anunțat de asemenea că are în observație o suspiciune de variola maimuței.
Variola maimuței este des întâlnită în părțile îndepărtate ale Africii Centrale și de Vest. Specialiștii din domeniul sănătății sunt îngrijorați cu privire la faptul că boala a ieșit de pe continentul african, lucru care până acum se întâmpla foarte rar.