Speranțe pentru cei care refuză vaccinarea și solicită industriei farmaceutică găsirea unui tratament în cazul infecției cu noul coronavirus și variantele sale mutante. OMS a anunțat, miercuri 11 august, care sunt medicamentele intrate în faza de studiu clinic, adică în testarea reală pe pacienții cu COVID-19.

Citeste si: Medicul Virgil Musta face anunțul: „Acum, în august, septembrie şi în toamnă-iarnă e necesar să nu credem că s-a terminat pandemia şi că nu mai trebuie să facem nimic, ci...”

Primele medicamente testate, un eșec

Studiul iniţial de anul trecut a constatat că toate cele patru tratamente evaluate- remdesivir, hidroxiclorochină, lopinavir/ritonavir şi interferon- au avut un efect redus sau chiar deloc în cazul pacienţilor cu COVID.

Până în prezent, doar corticosteroizii s-au dovedit eficienţi împotriva formelor severe şi critice de COVID-19.

Citeste si: Noua tulpină Delta ar putea impune un nou lockdown în Israel, în septembrie

Noile tratamente posibile: artesunat, imatinib şi infliximab 

"Aceste medicamente- artesunat, imatinib şi infliximab- au fost selectate de un grup de experţi independenţi pentru potenţialul lor de reducere a riscului de deces la pacienţii spitalizaţi cu COVID-19", a anunţat OMS într-un comunicat în legătură cu studiul Solidarity PLUS.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Artesunat este deja utilizat în cazul malariei severe, imatinib pentru anumite tipuri de cancer şi infliximab pentru boli ale sistemului imunitar, precum boala Crohn şi artrita reumatoidă.

Citeste si: Bilanțul COVID-19, în România. Alte 300 de cazuri noi, azi 11 august 2021

Ce este artesunat. OMS a declarat că artesunat, produs de Ipca, este folosit pentru tratarea malariei.

În cadrul studiului, acesta va fi administrat intravenos timp de şapte zile, utilizându-se doza standard recomandată pentru tratamentul malariei severe.

Ce este Imatinib. Medicamentul produs de Novartis, este utilizat pentru a trata anumite tipuri de cancere. În studiu, acesta va fi administrat oral, o dată pe zi, timp de 14 zile.

Infliximab, produs de Johnson and Johnson, este utilizat pentru tratarea bolilor sistemului imunitar. El va fi administrat intravenos sub formă de doză unică în cadrul studiului Solidarity PLUS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si