OMS urmează să decidă dacă variola maimuței va trece la nivelul maxim de alertă
Organizația Mondială a Sănătății își convoacă Comitetul de experți pentru a discuta despre creșterile de infectări cu variola maimuței.
Comitetul de Urgență va fi responsabil de evaluarea indicatorilor epidemiologici. Situația s-a înrăutățit în ultimele săptămâni, iar numărul de infectări a ajuns la 14.500, înregistrate în 70 de țări, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Europa.
Citeste si: Cele mai comune boli ale verii: Iată cum poţi să le previi!
"Indiferent de recomandarea Comitetului, OMS va continua să facă tot posibilul pentru a opri variola maimuţelor şi a salva vieţi",
Citeste si: Un nou caz de variola maimuţei în România. Numărul total de infectări a ajuns la 19
Comitetul a mai fost convocat pe data de 23 iunie, iar atunci s-a decis că nu trebuie declarată starea de urgență.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Variola maimuței a fost pentru prima dată depistată la om în 1970 și este considerată o boală periculoasă și contagioasă.
Spania este cea mai afectată, aceasta ajungând la un număr de 2.835 de infectări, fiind urmată de Germania, Franța, Regatul Țărilor de Jos și Portugalia.
Ultimul caz de variola maimuței a fost înregistrat pe data de 19 iulie, acesta fiind confirmat la un tânăr de 22 de ani din Capitală.
” Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 22 de ani din Bucureşti. Starea lui de sănătate este bună şi se află în izolare în spital.
Până în prezent, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 19 pacienţi ”, anunţă MS.
Primul caz de variola maimuţei din România a fost depistat în 13 iunie.