Siguranţa unui potenţial vaccin pentru COVID-19 este ''primul şi cel mai important aspect pe care îl avem în vedere'', a declarat miercuri coordonatoarea departamentului ştiinţific din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Anunțul a fost făcut după ce studiul clinic ce viza testarea unui vaccin candidat dezvoltat de compania AstraZeneca a fost întrerupt din cauza îngrijorărilor legate de efectele sale secundare, relatează Reuters.

Citeste si: Raed Arafat reacționează în urma criticilor aduse. Este implicat sau nu în fapte de corupție

Lansarea unui vaccin eficient este considerată un pas crucial în ajutarea economiilor afectate să îşi revină după pandemia de coronavirus.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Vaccinul, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, era considerat lider în cursa mondială de  dezvoltare a unui vaccin anti-Covid-19, iar suspendarea afectează șansele punerii pe piață a produsului până la sfârșitul anului, așa cum semnalase compania anterior. 

Citeste si: Cum îţi poţi da seama dacă ai fost infectat cu coronavirus. Lista completă a simptomelor descoperite

Efecte secundare inexplicabile ale vaccinului Oxford

AstraZeneca a transmis miercuri că este vorba despre o pauză „de rutină” în cazul unei „boli inexplicabile”.

Concluziile studiilor clinice sunt atent urmărite peste tot în lume, iar vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Oxford este considerat un candidat puternic între cele dezvoltate la nivel global. După fazele de testare 1 şi 2 care s-au încheiat cu succes, există speranţa că acesta va fi între primele care vor ajunge pe piaţă.

Citeste si: Schimbare majoră pentru toți șoferii. De joi, polița RCA poate fi prezentată pe telefon

În faza 3 de testare, începută de câteva săptămâni, sunt implicaţi 30.000 de oameni în SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. Această fază a testării unui vaccin poate dura, în general, câţiva ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si