Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că va monitoriza contagiozitatea subvariantei Delta AY.4.2 a coronavirusului, din ce în ce mai prezentă în contaminările cu COVID-19, informează AFP.
Citeste si: Medic trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu COVID: ”M-au întrebat de ce nu s-au vaccinat, nu am ştiut ce să răspund”
Noua subvariantă, prezentă în 43 de țări
Secvenţe de AY.4.2 au fost descărcate în baza de date internaţională GISAID din 43 de ţări. 9 3% dintre acestea proveneau din Marea Britanie, unde există o creştere treptată a proporţiei de cazuri noi.
Această subvariantă a reprezentat 5,9% dintre toate cazurile de varianta Delta raportate în Regatul Unit în timpul săptămânii, începând cu 3 octombrie, informează Agerpres.
''Sunt în curs de desfăşurare studii epidemiologice şi de laborator'' pentru a se stabili dacă AY.4.2
este mai contagioasă sau diminuează anticorpii, potrivit OMS.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citeste si: Papa Francisc s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin anti-COVID
Noua mutație, analizată de medicii din UK
Autorităţile sanitare britanice au anunţat că au inclus în categoria ''variantă în curs de investigare'' subvarianta AY4.2 a variantei Delta a coronavirusului, care pare să fie mai contagioasă decât aceasta din urmă.
''Sunt necesare teste suplimentare pentru a determina dacă aceasta este legată de o schimbare în comportamentul virusului sau de condiţiile epidemiologice'' din Marea Britanie, menţionează UK Health Security Agency.
Citeste si: Ajutor din Danemarca pentru medicii de la Matei Balș
Marea Britanie a înregistrat în ultima săptămână cel mai mare număr de noi cazuri de COVID-19 după luna iulie și confirmă trendul ascendent al pandemiei în această ţară, care are una dintre cele mai ridicate rate ale vaccinării.
Cea mai probabilă explicație a acestei creșteri are legătură cu subvarianta tulpinii Delta care este examinată de autorităţile sanitare.