Close sidebar
Close sidebar

OMS, în alertă din cauza noilor mutații ale SARS-Cov2

Începând din luna iulie 2021, OMS a remarcat o creştere a transmiterii subvariantei Delta AY.4.2, fapt care a determinat organizația internațională să monitorizeze mai atent contagiozitatea acestei subtulpini. Subvarianta este caracterizată prin trei mutaţii suplimentare, dintre care două la nivelul proteinei ''spike''.

Razvan Ilie,

Săptămâna trecută, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut cu 4%, la nivel mondial, comparativ cu săptămâna precedentă, cu 2,9 milioane de noi infecţii înregistrate. Europa este singura regiune din lume care a raportat o creşte [Sursa foto: Pixabay]


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că va monitoriza contagiozitatea subvariantei Delta AY.4.2 a coronavirusului, din ce în ce mai prezentă în contaminările cu COVID-19, informează AFP.

Citeste si: Medic trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu COVID: ”M-au întrebat de ce nu s-au vaccinat, nu am ştiut ce să răspund”

Noua subvariantă, prezentă în 43 de țări

Secvenţe de AY.4.2 au fost descărcate în baza de date internaţională GISAID din 43 de ţări. 9 3% dintre acestea proveneau din Marea Britanie, unde există o creştere treptată a proporţiei de cazuri noi. 

Această subvariantă a reprezentat 5,9% dintre toate cazurile de varianta Delta raportate în Regatul Unit în timpul săptămânii, începând cu 3 octombrie, informează Agerpres.

''Sunt în curs de desfăşurare studii epidemiologice şi de laborator'' pentru a se stabili dacă AY.4.2 este mai contagioasă sau diminuează anticorpii, potrivit OMS.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Papa Francisc s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin anti-COVID

Noua mutație, analizată de medicii din UK

Autorităţile sanitare britanice au anunţat că au inclus în categoria ''variantă în curs de investigare'' subvarianta AY4.2 a variantei Delta a coronavirusului, care pare să fie mai contagioasă decât aceasta din urmă.

''Sunt necesare teste suplimentare pentru a determina dacă aceasta este legată de o schimbare în comportamentul virusului sau de condiţiile epidemiologice'' din Marea Britanie, menţionează UK Health Security Agency.

Citeste si: Ajutor din Danemarca pentru medicii de la Matei Balș

Marea Britanie a înregistrat în ultima săptămână cel mai mare număr de noi cazuri de COVID-19 după luna iulie și confirmă trendul ascendent al pandemiei în această ţară, care are una dintre cele mai ridicate rate ale vaccinării.

Cea mai probabilă explicație a acestei creșteri are legătură cu subvarianta tulpinii Delta care este examinată de autorităţile sanitare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI