Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a fost raportată o rată crescută de infectare cu noua tulpină Delta la toate grupele de vârstă, informează AFP. Directoarea echipei tehnice COVID-19 a precizat vineri că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește copiii.

"Voi fi foarte clară: nu constatăm că varianta Delta vizează în mod specific copiii", a afirmat într-o o conferinţă de presă experta americană Maria Van Kerkhove, directoarea echipei tehnice COVID-19.

Citeste si: O nouă zi liberă pentru toți românii

Cum pot fi protejați copiii de noua tulpină de coronavirus

"S-a afirmat că "variantele vizează în mod specific copiii, dar, de fapt, nu este cazul. Ceea ce vedem este că variantele au ca ţintă pe cei care sunt amestecaţi social", a adăugat specialista de la OMS.

Potrivit datelor colectate în Marea Britanie când a apărut varianta Alpha şi datelor colectate după răspândirea variantei Delta, există o rată de infectare crescută "la toate grupele de vârstă", a declarat Van Kerkhove.

Citeste si: Prefectul Capitalei, anunț important cu privire la valul 4 al pandemiei de coronavirus

"Constatăm că variantele care circulă contaminează oamenii dacă aceştia nu iau măsurile de precauţie adecvate", a continuat expertul OMS, care a menţionat distanţarea fizică şi evitarea adunările în spaţii închise, slab ventilate şi supraaglomerate.

"Există o mulţime de măsuri la dispoziţia noastră care ne pot menţine în siguranţă pe noi, pe cei dragi şi pe copiii noştri", a subliniat ea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

OMS nu intenţionează să redenumească varianta Delta COVID-21 "pentru că boala este aceeaşi".

Citeste si: Ministrul Sănătății, avertisment despre valul 4 al pandemiei. "S-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă"

Orașele din România în care s-au înregistrat primele cazuri cu noua tulpină Delta a coronavirusului

Primele cazuri de infectare cu tulpina Delta a coronavirusului au fost descoperite joi, 29 iulie 2021, în orașele Timișoara și Galați.

Pe data de 29 iulie 2021, la Timișoara, a fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina Delta de COVID-19. Cazul a fost descoperit la un bărbat care nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus şi nici nu are istoric de călătorie în ţări din zona roşie.

”Este vorba de un bărbat care s-a prezentat în UPU la Spitalul Judeţean Timişoara, ulterior s-a secventiat şi constatat că este infectat cu tulpina Delta. Iniţial, simptomatologia a impus tratarea în spital, dar în final s-a constatat că este suficient tratamentul la domiciliu. Este vorba de o persoană nevaccinata, de vârstă medie, fără istoric de călătorie în zona de risc în ultimele 14 zile sau contact cu persoană pozitivă.

Citeste si: CNCAV, anunț important cu privire la sindromul de tromboză după vaccinarea cu serul AstraZeneca

În familia bărbatului mai există o persoană pozitivă, dar în cazul acesteia nu există secventiere”, a declarat pentru News.ro

medicul Flavius Cioca, directorul DSP Timiş.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citeste si:  Un oraș din China, închis din cauza unui focar de coronavirus

În judeţul Timiş,  în ultimele 24 de ore au fost depistate cinci noi cazuri de COVID-19,  dintre care patru sunt din Timişoara şi unul în Dumbrăviţa.

39 de pacienţi sunt internaţi în spital, iar şase sunt la Terapie Intensivă. Rata de infectare în Timiş este 0,06 la mie, iar în Timişoara este 0,10 cazuri la o mie de locuitori.

Primul caz de infectare cu tulpina Delta din județul Galați

Joi, 29 iulie 2021, prefectura din Galaţi a confirmat apariția primului caz de infectare din acest judeţ cu tulpina Delta.

Conform informațiilor oferite de către reprezentanții Prefecturii Galaţi, este vorba despre un bărbat de 59 de ani,  venit din Marea Britanie, în data de 11 iulie, care nu a fost nevaccinat anti-COVID.  

Acesta s-a carantinat în comuna Tuluceşti imediat după sosire, iar în data de 16 iulie a manifestat simptomatologie specifică infectării cu coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si