Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis miercuri că au existat aproximativ patru milioane de cazuri de COVID-19 raportate la nivel mondial săptămâna trecută, marcând astfel prima scădere majoră a infecțiilor noi în mai mult de două luni. 

Citeste si: Raed Arafat a precizat că testarea COVID-19 va trebui să fie obligatorie

În timp ce valul 4 al pandemiei de coronavirus face ravagii în România și în alte țări din regiune, la nivel mondial are loc un moment de respiro, cifrele globale fiind momentan în scădere.

Numărul deceselor asociate COVID, în scădere la nivel global

În actualizarea săptămânală publicată marți, agenția de sănătate a ONU a spus că fiecare regiune din lume a înregistrat o scădere a cazurilor de COVID-19 comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit Global News.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Deși numărul global de decese a scăzut la aproximativ 62.000 în ultima săptămână, cu cel mai puternic declin în Asia de Sud-Est, a existat totuși o creștere cu șapte la sută a deceselor în Africa.

Citeste si: Chile a învins varianta Delta a coronavirusului. Peste 90% din populație este vaccinată

Tulpina Delta a cucerit 180 de țări

Cel mai mare număr de noi cazuri au fost observate în SUA, Marea Britanie, India, Iran și Turcia, iar varianta Delta, extrem de contagioasă, a fost raportată deja în 180 de țări.

Conform OMS, copiii și adolescenții continuă să fie mai puțin afectați de COVID-19 în comparație cu adulții, adăugând că numărul deceselor persoanelor sub 24 de ani din cauza bolii reprezintă mai puțin de 0,5% din

victimele înregistrate la nivel mondial.

OMS a transmis  anterior că nu ar trebui să se acorde prioritate copiilor pentru vaccinările COVID-19, având în vedere lipsa extremă de vaccin la nivel global.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si