La noi, in 2005, virusul “gripei aviare” a creat o adevarata isterie, care a dus la omorarea a mii de pasari si la masuri fara precedent. La scurt timp dupa incetarea “epidemiei”, procurorii DNA au descoperit numeroase nereguli, care au dus la prejudicierea statului cu circa 7 milioane de euro.  Potrivit rechizitoriului procurorilor, “in cursul lunii octombrie 2005, in contextul aparitiei gripei aviare in Romania, inculpata Hincu Mihaela Sorina, director general al Agentiei de Sanatate Publica din cadrul Ministerului Transporturilor, a actionat astfel incat firma SC LUMI SRL Iasi, apartinand inculpatului Ursachi Tonel, sa obtina, in mod nelegal, contracte supraevaluate

de prestari de servicii de dezinfectie, in conditiile in care respectiva firma nu era apta sa efectueze asemenea activitati”.
Tonel Ursachi era medic veterinar si a murit in 2012
Tonel Ursachi era medic veterinar si a murit in 2012

Abia anul trecut, judecatorii au dat verdictul in acest dosar, mai multi invinuiti fiind condamnati la inchisoare si s-a dispus recuperarea prejudiciului.  Guvernul ii platise in perioada gripei,  lui Ursachi peste 7 milioane de euro pentru operatiunile de dezinfectie a tuturor cailor rutiere, a autovehiculelor si a trenurilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Intre timp insa, principalul beneficiar al epidemiei, Ursachi Tonel, murise la doar 53 de ani. In vara lui 2012, in timp ce se afla cu familia sa in cabana pe care abia si-o cumparase, afaceristul a facut stop cardio-respirator, iar manevrele medicilor nu au avut succes.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si