Close sidebar
Close sidebar

Omul de afaceri Dorin Cocoş, condamnat la închisoare, dar eliberat condiționat!

Omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soț al Elenei Udrea, a fost condamnat miercuri de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare pentru spălare de bani, în dosarul Microsoft. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Sorin Negru,

Tribunalul a decis ca Dorin Cocoş, fostul soț al Elenei Udrea, să fie eliberat condiţionat, având în vedere că a executat deja aproximativ un 1 şi 8 luni în dosarul Microsoft

[Sursa foto: Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat miercuri de Tribunalul Bucureşti la un an de închisoare pentru spălare de bani, fiind acuzat de DNA că a ascuns, printr-un contract fictiv de împrumut, o parte din cei 9 milioane de euro primiţi ca mită în dosarul Microsoft.

Citeste si: Fosta soție a lui Dorin Cocoș a născut un băiat în Dubai! În 2018 au mai devenit părinți: actuala iubită, a doua soție și fiul afaceristului

Condamnarea lui Dorin Cocoș, contopită cu altă decizie a instanței

Potrivit deciziei instanţei, Dorin Cocoş a primit un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor, însă judecătorii au dispus ca această pedeapsă să fie contopită cu o condamnare definitivă de 2 ani şi 4 luni aplicată în cazul lui de Instanţa supremă în 2016, în dosarul Microsoft.

Citeste si: Cum s-a îmbrăcat Elena Udrea la cununia cu Dorin Cocoş: "Era ca o petrecere în care toţi ne ironizau"

Dorin Cocoș, eliberat condiționat după 1 an și 8 luni

Prin contopirea celor două pedepse, a rezultat 2 ani şi 8 luni închisoare, dar tribunalul a decis ca Dorin Cocoş să fie eliberat condiţionat, având în vedere că a executat deja aproximativ un 1 şi 8 luni în dosarul Microsoft.

Citeste si: Dorin Cocos a devenit tata. Iubita lui, Raluca, a nascut un baietel

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La luarea deciziei privin eliberarea condiționată, s-au adăugat cele 72 de zile primite ca urmare a aplicării recursului compensatoriu (reducerea zilelor de pedeapsă ca urmare condiţiilor necorespunzătoare din penitenciare).

Elena Udrea și Dorin Cocoș au fost căsătoriți 10 ani

Poza de mai sus arată cum s-a îmbrăcat Elena Udrea la cununia cu Dorin Cocoş, eveniment petrecut în urmă cu 18 ani. Elena Udrea s-a cununat pe 26 decembrie 2003 cu afaceristul Dorin Cocoş, la Consulatul român de la New York. Udrea a purtat o ţinută mai mult decât îndrăzneaţă, cu cizme, fustă scurtă şi decolteu adânc.

"Soţul meu, Dorin Cocoş a făcut în aşa fel încât aceste evenimente să se întâmple odată, probabil să fie şi mai simplu la sărbătorit, pe viitor. Să nu ne încurcăm în atâtea date. Da, a fost o zi deosebită. Mi-am dorit să fie deosebită. Nu m-am gândit niciodată că o să se întâmple să mă căsătoresc în această zi", a povestit Udrea în urmă cu ceva timp.

Fostul ministru al Turismului a divorţat de Cocoş în 2013. Ea s-a logodit apoi cu Adrian Alexandrov, căruia i-a dăruit o fetiţă, Eva Maria.

Acuzațiile DNA împotriva lui Dorin Cocoș

Potrivit DNA, în perioada 2009-2011, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9 milioane de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, precum şi asupra altor persoane din Guvern.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Potrivit Agerpres, scopul de exercitare a influenței era acela de a asigura firmelor susţinute de martori adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

"În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv", a transmis DNA. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI