Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis condamnarea lui Gruia Stoica la patru ani de închisoare cu executare, omul de afaceri fiind acuzat de spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Citeste si: Informații oficiale: Numărul femeilor care au contractat coronavirus, mai mare decât al bărbaţilor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Potrivit rechizitoriului DIICOT, Gruia Stoica, împreună cu alte două persoane implicate în dosar, ar fi achiziţionat un pachet majoritar de acţiuni la SC Transbordare Vagoane Marfă, apoi a schimbat conducerea societăţii şi a introdus compania într-un circuit financiar fictiv, alături de alte companii, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citeste si: Ciolacu: Guvernul ne anunţă că am ajuns la fundul sacului, înainte să fi dat măcar un singur 1 leu

Anchetatorii susţin că între 2003 şi 2005, cei trei inculpaţi, "bazându-se pe relaţia de rudenie şi încredere reciprocă“, au constituit un grup infracţional organizat, elaborând un plan prin care să diminueze contribuţiile către stat. Totodată, ar fi fost rulate mai multe sume de bani creând aparenţa unor relaţii comerciale.

Citeste si: Atenție mare dacă faci parte din această categorie. Ești mai predispus la infectarea cu COVID-19. Statisticile o spun clar

Procurorii DIICOT au exemplificat un contract fictiv de subînchiriere vagoane şi unul, tot plăsmuit, de consultanţă. Prejudiciul total s-ar ridica la 8,8 milioane de lei, a mai arătat DIICOT.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si