UPDATE: Puiu Popoviciu, retinut de politia londoneza, a fost eliberat! Milionarul a platit o cautiune de 200.000 de lire sterline si a fost pus în libertate. El e sub control judiciar si poarta o bratara de localizare, anunta Antena 3.
El e obligat sa se prezinte, la politiei, de 3 ori pe saptamana. Decizia de eliberarea nu e definitiva, poate fi atacata de procurorii englezi care reprezinta statul roman.
Schimbul de date si informatii a avut loc prin CCPI- Biroul Sirene. In prezent, se deruleaza procedura legala in astfel de situatii.
Politia Romana a informat Curtea de Apel Bucuresti si Ministerul Justitiei, institutii abilitate sa se ocupe de extradarea celui in cauza.
Puiu Popoviciu a fost condamnat saptamana trecuta la 7 ani de inchisoare. Decizia este definitiva.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Planta aromatică apreciată de români ca și condiment, care trăiește mai mult decât omul: Specialist BRGV: „Este antiinflamator”- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Puiu Popoviciu are o avere estimata la 360 de milioane de euro. O suma impresionanta, la fel ca si prejudiciul din dosarul sau.
Puiu Popoviciu, condamnat definitiv, in 2 august, la sapte ani de inchisoare in dosarul "Ferma Baneasa" pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita, a fost dat in urmarire internationala, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea politistilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele sau.
Politia Capitalei a primit, in seara condamnarii omului de afaceri, mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, iar la adresa acestuia din Bucuresti s-a prezentat o echipa de la Biroul Urmariri al Politiei, pentru a-l ridica si a-l duce la penitenciar.
Intrucât nu a fost gasit la locuinta din centrul Capitalei, omul de afaceri a fost dat initial in urmarire nationala.
Avocatul sau, Louis Freeh, fost sef al FBI, s-a declarat "profund dezamagit" de decizia ICCJ in cazul clientului sau, apreciind ca sentinta nu este sustinuta nici de fapte si nici de legislatie.
"Sunt profund dezamagit de recenta decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din România in ceea ce priveste condamnarea omului de afaceri Gabriel Popoviciu la sapte ani de detentie.
Sentinta si condamnarea nu sunt sustinute nici de fapte, nici de lege", afirma Freeh intr-un comunicat.
El aminteste ca in iulie 2016 a facut o analiza a sentintei Curtii de Apel Bucuresti in cazul
lui Popoviciu, analiza facuta cu sprijinul unei echipe de fosti judecatori federali si fosti agenti speciali FBI cu experienta, unul dintre ei vorbind fluent limba româna.
"Echipa noastra a analizat dovezile prezentate impotriva domnului Popoviciu la proces, inclusiv interceptarile conversatiilor sale. Aceasta analiza a constatat numeroase deficiente de ordin legal si factual in cazul domnului Popoviciu", sustine avocatul.
Citeste si: Ce se schimbă în privința pensionarilor cu venit mic sau mediu? Ajutoarele nu întârzie să apară!- kfetele.ro
Citeste si: Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Una dintre pasagere, despre momentele de panică trăite la bord: "S-a și văzut fumul. Alergau prin avion și nu știau ce se întâmplă"- radioimpuls.ro
Citeste si: Un milionar american și-a cumpărat o casă la malul mării. A locuit o săptămână în ea, apoi a demolat-o- antena3.ro
El argumenteaza ca inclusiv principalul martor al acuzarii a recunoscut in instanta ca nu a primit mita din partea lui Popoviciu, presupusa mita incluzând doua sticle de bautura si materiale promotionale, cum ar fi un stilou, agenda si calendare.
"Fostul ministru al Educatiei, ca si alti martori, au declarat ca terenul de la Baneasa nu a fost niciodata proprietate publica, motiv pentru care nu se sustine acuzatia de abuz in serviciu", mai sustine avocatul, precizând ca "multe alte deficiente de ordin factual si legal, incompatibile principiile fundamentale ale statului de drept", au fost mentionate in raportul sau.
Louis Freeh isi exprima speranta ca instanta si autoritatile vor reanaliza acest caz si vor decide ca "justitia si statul de drept impun un alt rezultat".
Sursa: News.ro