UPDATE:  Puiu Popoviciu, retinut de politia londoneza, a fost eliberat! Milionarul a platit o cautiune de 200.000 de lire sterline si a fost pus în libertate. El e sub control judiciar si poarta o bratara de localizare, anunta Antena 3.

El e obligat sa se prezinte, la politiei, de 3 ori pe saptamana. Decizia de eliberarea nu e definitiva, poate fi atacata de procurorii englezi care reprezinta statul roman.

 

Schimbul de date si informatii a avut loc prin CCPI- Biroul Sirene. In prezent, se deruleaza procedura legala in astfel de situatii.

Politia Romana a informat Curtea de Apel Bucuresti si Ministerul Justitiei, institutii abilitate sa se ocupe de extradarea celui in cauza. 

Puiu Popoviciu a fost condamnat saptamana trecuta la 7 ani de inchisoare. Decizia este definitiva. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Puiu Popoviciu are o avere estimata la 360 de milioane de euro. O suma impresionanta, la fel ca si prejudiciul din dosarul sau. 

Puiu Popoviciu, condamnat definitiv, in 2 august, la sapte ani de inchisoare in dosarul "Ferma Baneasa" pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita, a fost dat in urmarire internationala, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea politistilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele sau.

Politia Capitalei a primit, in seara condamnarii omului de afaceri, mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, iar la adresa acestuia din Bucuresti s-a prezentat o echipa de la Biroul Urmariri al Politiei, pentru a-l ridica si a-l duce la penitenciar.

Intrucât nu a fost gasit la locuinta din centrul Capitalei, omul de afaceri a fost dat initial in urmarire nationala.

Avocatul sau, Louis Freeh, fost sef al FBI, s-a declarat "profund dezamagit" de decizia ICCJ in cazul clientului sau, apreciind ca sentinta nu este sustinuta nici de fapte si nici de legislatie.
"Sunt profund dezamagit de recenta decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din România in ceea ce priveste condamnarea omului de afaceri Gabriel Popoviciu la sapte ani de detentie. Sentinta si condamnarea nu sunt sustinute nici de fapte, nici de lege", afirma Freeh intr-un comunicat.

El aminteste ca in iulie 2016 a facut o analiza a sentintei Curtii de Apel Bucuresti in cazul lui Popoviciu, analiza facuta cu sprijinul unei  echipe de fosti judecatori federali  si fosti agenti speciali FBI cu experienta, unul dintre ei vorbind fluent limba româna.

"Echipa noastra a analizat dovezile prezentate impotriva domnului Popoviciu la proces, inclusiv interceptarile conversatiilor sale. Aceasta analiza a constatat numeroase deficiente de ordin legal si factual in cazul domnului Popoviciu", sustine avocatul.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

El argumenteaza ca inclusiv principalul martor al acuzarii a recunoscut in instanta ca nu a primit mita din partea lui Popoviciu, presupusa mita incluzând doua sticle de bautura si materiale promotionale, cum ar fi un stilou, agenda si calendare.

"Fostul ministru al Educatiei, ca si alti martori, au declarat ca terenul de la Baneasa nu a fost niciodata proprietate publica, motiv pentru care nu se sustine acuzatia de abuz in serviciu", mai sustine avocatul, precizând ca "multe alte deficiente de ordin factual si legal, incompatibile principiile fundamentale ale statului de drept", au fost mentionate in raportul sau.
Louis Freeh isi exprima speranta ca instanta si autoritatile vor reanaliza acest caz si vor decide ca "justitia si statul de drept impun un alt rezultat".

Sursa: News.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si