El a adăugat că speră ca până la sfârșitul anului să fie creat un astfel de vaccin.

„Ar salva milioane de vieți și nenumărate miliarde de dolari”, a adăugat Guterres în timpul unei videoconferințe. El a pledat pentru o dezvoltare accelerată a acestuia și pentru accesibilitatea lui, trebuie să fie „universal” și „să ajute la controlul pandemiei”, a mai precizat el.

Citeste si: CNAS: Noi modificări în acordarea concediilor medicale pentru persoanele aflate în carantină sau izolare, fiind suspectate de infectare cu noul coronavirus

„Avem nevoie de un efort ambiţios pentru a garanta(...) o abordare armonizată, integrată şi optimizată pentru a maximiza viteza şi scara necesare pentru implementarea universală a unui astfel de vaccin până la sfârşitul anului 2020”, a subliniat secretarul general al ONU.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Antonio Guterres a declarat că până în prezent au fost donați aproximativ 20% din cele două miliarde de dolari pentru un plan umanitar de amploare al ONU ca răspuns la pandemie.

Citeste si: Guvernul a adoptat rectificarea bugetară- Deficitul bugetar depăşeşte 6,7%

Datorită Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), ONU a reuşit să aprovizioneze 47 de state africane cu teste pentru COVID-19, a menţionat secretarul general al organizaţiei.

Totodată, Guterres a salutat eforturile mai multor guverne africane de atenuare a consecinţelor pandemiei, citând Uganda, unde autorităţile au amânat un impozit pentru a sprijini companiile, Namibia, care oferă venituri de urgenţă pentru muncitorii care şi-au pierdut locul de muncă, Capul Verde care acordă ajutor alimentar sau Egiptul care a redus impozitarea industriilor, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si