Aceste centre sanitare nu dispun de apă, săpun sau gel hidroalcoolic în încăperile în care pacienţii primesc îngrijiri medicale sau la toalete, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi UNICEF. 

Risc mare de infecții 

Din cauza acestor lipsuri, vin problemele legate de sănătate. Unitățile sanitare sunt folosite de circa 3,85 miliarde de persoane, care sunt astfel expuse unui risc crescut de infecţie, transmite Agerpres.

Unităţile sanitare şi practicile de igienă din centrele medicale nu sunt negociabile.  Îmbunătăţirea lor este esenţială pentru însănătoşire, prevenire şi pregătire în caz de pandemie.

Citeste si: Dragoste cu năbădăi la Penitenciarul Mărgineni. O angajată și-a dat demisia după ce s-a îndrăgostit de un interlop

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Igiena în unităţile sanitare nu poate fi garantată fără creşterea investiţiilor în măsuri de bază, care includ apa potabilă, toalete curate şi gestionarea în siguranţă a deşeurilor medicale”,  a declarat Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică şi mediu din cadrul OMS.  

OMS subliniază că 68% dintre unităţile sanitare dispuneau de echipamente de igienă în încăperile în care se acordă îngrijiri medicale şi 65% de instalaţii pentru spălarea mâinilor cu apă şi săpun în toalete.

Cu toate acestea, doar 51% dispuneau de ambele şi îndeplineau standardele pentru echipamentele de igienă de bază. Pe de altă parte, 9% din unităţile sanitare la nivel mondial nu dispuneau de niciunul dintre aceste echipamente de igienă esențiale. 

Citeste si: Carnea, ouăle și laptele se scumpesc din toamnă. Se anunță scumpiri pe bandă rulantă

Situația cea mai gravă este în unităţile sanitare din Africa subsahariană, unde au rămas doar 37% pentru spălarea mâinilor cu apă şi săpun în toalete. La nivel global, aproximativ 3% din unităţile sanitare din zonele urbane şi 11% din zonele rurale nu dispuneau de apă curentă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si