Impactul veniturilor pierdute din turism, scăderea remitențelor și a călătoriilor și alte restricții legate de actuala criză medicală mondială, ar putea lăsa aproximativ 130 de milioane de oameni înfometați în acest an.

„COVID-19 este potențial catastrofal pentru milioanele de persoane care sunt deja pe marginea prăpastiei”, a spus economistul șef și directorul de cercetare, evaluare și monitorizare al Programului Alimentar Mondial, Arif Husain.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pentru persoanele vârstnice: „În niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare”

„Cu toții trebui să ne reunim pentru a face față acestui lucru, pentru că, dacă nu o facem, costul va fi prea mare- costul global va fi prea mare: multe vieți pierdute și multe, multe alte mijloace de trai pierdute”, a mai spus el.

Husain a spus că este esențial să se acționeze rapid pentru a împiedica persoanele care trăiesc deja în sărăcie, cum ar fi vânzătorii de produse alimentare din Keny, deoarce ar putea trece ani până ar putea reveni la situația de acum.

În unele cazuri, cum ar fi atunci când fermierii își vând plugurile sau boii, ar putea exista efecte secundare asupra producției de alimente pentru următorii ani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Acestea sunt persoanele de care ne preocupăm- cei care erau OK înainte de COVID și acum nu sunt”, a mai spus el, adăugând că este „într-adevăr îngrijorat” de oamenii care trăiesc în țări cu o mică sau inexistentă siguranță guvernamentală.

Citeste si: Va fi România afectată de criza petrolului? Ce se va întâmpla pe termen lung. Răspunsul Ministrului Economiei

„Criza acută a alimentelor și mijloacelor de trai” este cea de-a treia categorie din cele cinci faze ale ONU, ceea ce înseamnă „lipsa critică de acces la alimente și mai presus de malnutriție obișnuită”, potrivit Reuters.

Categoria a cincea înseamnă înfometare în Masă.

Oficialii nu au prezentat un reper geografic pentru categoria a treia, dar au spus că Africa este cea mai grea lovită.

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul care zguduie folclorul românesc. O cântăreță celebră părăseşte lumea muzicală pentru totdeauna: "După o lungă şi grea suferinţă a plecat să cânte în ceruri"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Viaţa începe să revină la normal în mai multe state europene

PAM se așteaptă să aibă nevoie de 10-12 miliarde de dolari pentru a-și finanța programele de asistență în acest an, comparativ cu 8,3 miliarde înregistrate anul trecut.

Dintre cei considerați vulnerabili, mulți se află în zonele de conflict, precum Siria sau în țări afectate grav de impactul schimbărilor climatice, se mai arată în raportul ONU.

Chiar înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus, lăcustele au făcut prăpăd în estul Africii, distrugând culturile și au dus la creșterea numărului de persoane care se bazează pe ajutor alimentar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si