Talibanii trebuiau să respecte anumite reguli

În ultimele luni, încălcările libertăţilor şi drepturilor fundamentale ale femeilor şi fetelor din Afganistan, deja cele mai grave şi inacceptabile din lume, s-au înmulţit brusc”, afirmă aceşti experţi independenţi, care sunt mandataţi de ONU, dar nu se adresează în numele organizaţiei. Aceste restricţii recente- cum ar fi interzicerea de a frecventa parcurile la Kabul-, precum şi măsurile discriminatorii precedente „ar trebui investigate ca persecuţie bazată pe gen (considerată o crimă împotriva umanităţii- n.red.)

în vederea urmăririi penale conform dreptului internaţional ”, a transmis Richard Bennett, raportorul special pentru situaţia drepturilor omului în Afganistan.

Ei le cer talibanilor, care nu de mult au preluat puterea, să respecte angajamentele Afganistanului în ceea ce privesc drepturile omului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Violențele în școli continuă. Elevul unui liceu de prestigiu din București a fost agresat de colegii de clasă/ „Îl ţineau de cap şi îl loveau cu pumnii şi cu picioarele"

De la comunitatea internaţională, aceştia se aşteaptă în special ca restabilirea libertăţilor şi drepturilor femeilor să fie cerută în toate negocierile cu regimul.

Biciuirea trebuie să înceteze

De asemenea, Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului a cerut ca biciuirea, „o formă abjectă de pedeapsă, să înceteze imediat”.

14 persoane, dintre care trei femei şi 11 bărbaţi, au fost biciuite miercuri din ordinul unui tribunal afgan, după ce au fost găsite vinovate de „crime morale” şi furt, a declarat un oficial provincial, potrivit AFP.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si