Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - OPC Covasna a amendat cu 40.000 de lei producătorul conservelor cu excremente de urs

În urma unor controale din municipiul Târgu Secuiesc și comuna Turia, Protecția Consumatorilor Covasna l-a amendat pe producătorul conservelor cu excremente de urs, descoperite la rafturi din noiembrie, anul trecut.

Maria Stiuca,

OPC Covasna a amendat cu 40.000 de lei producătorul conservelor cu excremente de urs

[Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Urme de urs” este un produs, sub formă de conservă care a fost comercializat în scop de „suvenir”, având 30 de grame de excremente de urs și care s-a vândut cu 40 de lei bucata. OPC Covasna dorește ca producătorul să își retragă marfa și, de aceea, l-a amendat cu 40.000 de lei.

Producătorul conservelor cu excremente de urs- amendă usturătoare

Pe ambalajul produsului scrie că este vegan și conține 100% excremente de urs brun transilvănean, nu are gluten și conservanți, iar nedeschis are o perioadă nelimitată de expirare. Însă, odată deschis produsul, se poate folosi doar în termen de 22 de ore.

Citește și: VIDEO- ”Urme de urs” pe post de suvenir. Ce reacție au avut Comisarii Protecţiei Consumatorilor Covasna

Citește și: Cât costă o conservă cu excremente de urs?! Produsele se vând în magazinele din România

Producătorii sunt cei din partea S.C. Xindex Eco SRL cu sediul în Sânmartin, județul Harghita, iar punctul de lucru este în comuna Malnaș din Covasna.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Controale OPC masive în vestul țării

Ce spun reprezentanții Protecției Consumatorului

În legătură cu amenda primită de producător, comisarul-șef al CJPC Covasna a explicat că: „Amenda a fost aplicată marți, este vorba despre firma producătoare S.C.

Xindex Eco SRL, pentru că firma Lixid Project care produce berea şi chipsurile Csíki Sör şi Csíki Csipsz, doar distribuia aceste produse. Noi am găsit anul trecut aceste produse pe piață, la Târgu Secuiesc și Turia, am făcut o notificare către CJPC Harghita, ei au controlat firma Lixid Project și au constatat că, de fapt, nu ei sunt producătorii, ci firma soră care are punctul de lucru la Malnaș, în județul Covasna, și atunci s-a întors la noi.
Am cerut documente, până au venit a durat puțin, dar marți am aplicat amenda”.

În plus, pe lângă amendă, OPC Covasna a dorit eliminarea definitivă a produselor, însă decizia finală va fi emisă în zilele următoare. În cazul în care producătorul nu se conformează, el riscă suspendarea activității firmei pe o perioadă de până la 6 luni.

Citește și: VIDEO Șocant: Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare

Comisarul-șef al CJPC Covasna a mai adăugat că: „Decizia de încetare a practicii comerciale înșelătoare/incorecte înseamnă că acel produs nu mai poate fi comercializat pe piață, trebuie retras complet. Dacă nu se conformează, pasul următor este închiderea firmei pe o perioadă de 1 până la 6 luni, sau 6-12 luni, iar dacă sunt abateri grave repetate se poate merge până la închiderea definitivă. Nu au un termen, măsura se pune în aplicare imediat ce vine decizia, care urmează să fie emisă de comisarul-șef pe regiune, și cum o primim o vom trimite mai departe operatorului economic”.

Citește și: VIDEO- ANPC interzice vânzarea alimentelor cu etichete nutri-score

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De asemenea, în noimebrie, anul trecut, în urma unor controale din Târgu Secuiesc, OPC Covasna a descoperit conservele cu excremente de urs brun „autentic-secuiești”. 

Conform OPC Covasna, chiar dacă pe etichetă scrie că produsul nu este destinat consumului uman: „materia primă utilizată, proaspătă și caldă, pentru fabricarea produsului este excrementul de urs brun, o materie fecală care poate conține paraziți, floră microbiană patogenă care poate prezenta o sursă de infecție organismului uman la deschiderea ambalajului și la contactul fizic cu acest produs”.

Citește și: Incredibil ce au descoperit inspectorii ANPC într-un magazin din Constanța! A fost închis imediat

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI