Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Operațiile estetice: riscuri mai puțin știute. „Sunt paciente din ce în ce mai tinere care încă din adolescență își doresc să-și injecteze acid hialuronic”

Operațiile estetice au devenit un viciu pentru multe persoane dornice să atingă perfecțiunea. Între un mic retuș și o transformare totală e însă o diferență uriașă, care poate duce la probleme de sănătate grave. Despre pericolul din spatele intervențiilor estetice făcute în exces vorbim cu Carmen Giuglea, medic șef de secție pe Chirurgie Plastică la spitalul Sfântul Ioan din Capitală, dar și doctor în științe medicale.

Redactia Stirile Kanal D,

Operațiile estetice: riscuri mai puțin știute. „Sunt paciente din ce în ce mai tinere care încă din adolescență își doresc să-și injecteze acid hialuronic”

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Când devin operațiile estetice prea mult?”

Conf. Univ. Dr. Carmen Giuglea, medic primar Chirurgie Plastică și Estetică: „Este o o nuanță destul de vastă această problemă pe care mi-o puneți. Chirurgia estetică trebuie să facă omul frumos, trebuie să îl facă frumos atunci când anii trec, atunci când dorim să îmbunătățim anumite aspecte sau atunci când avem niște probleme congenitale, cum ar fi o lipsă de dezvoltare a sânilor sau un nas mult prea mare pe o față feminină. Aceste lucruri au nevoie de îmbunătățire, de corecție. Ele pot crea complexă de inferioritate persoanelor care le au, și atunci chirurgia are acest rol de a corecta niște lucruri care trebuiesc corectate pentru confortul psihic al pacientului. De aici și până la lucrurile care devin un soi de modă pe care foarte multă lume dorește să o acceseze, în care social media are un rol foarte important. Sunt paciente din ce în ce mai tinere care încă din adolescență își doresc să se injecteze cu acid hialuronic pentru a arăta ca diverse modele pe care social media le pune la dispoziție.

Trebuie mare grijă pentru că este mult prea devreme, nu este bine și este foarte important cui te adresezi.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Vi s-a întâmplat să vină un pacient și să vă ceară lucruri exagerate și să spuneți stop, nu pot să fac asta?”

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Conf. Univ. Dr. Carmen Giuglea, medic primar Chirurgie Plastică și Estetică: „Recunosc că de foarte puține ori am avut asemenea solicitări. În general vin pentru buze foarte mari pe care și le doreau și mai mari, și la care am spus eu personal mă opresc aici, nu doresc să vă injectez.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „După cum ați spus cel mai des se folosește botoxul, acidul hialronic. În urma folosiri lor pot să apară niște riscuri?”

Conf. Univ. Dr. Carmen Giuglea, medic primar Chirurgie Plastică și Estetică: „Sigur că da. Știm despre alergii, dar mai mult de atât acidul hialuronic injectat într-un plan necorespunzător poate duce la ocluzie arterială cu necroze în anumite zone, inclusiv vorbire.

Pot produce denivelări la nivelul feței ,asimetrii care pot fi uneori corectate prin injectare de hialuronidază, alteori nu. Toxinabotulinică injectată nepotrivit poate duce la asimetrii sau ridicarea nefirească a sprâncenelor. Dacă se injectează la nivelul ridurilor, buzei superioare poate produce căderea buzei și o disfuncționalitate în vorbire. Deci toate pot fi periculoase dacă sunt incorect executate.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI