Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Elena Duca racola in Romania femei dispuse sa se marite, pentru bani, cu barbati din Pakistan, Bangladesh, India sau Orientul Mijlociu. Casatoria avea loc in Cipru, unde legea permite strainilor sa se casatoreasca.

Apoi, femeile isi duceau acesti noi soti in Germania, Anglia, Austria, Franta, Danemarca si oriunde isi doreau acestia sa ajunga. Elena Duca era capul organizatiei si facea ca totul sa functioneze. Cipriotii au emis un mandat de arestare pe numele ei si au dat-o in urmarire internationala. Elena s-a ascuns in Romania si a fost de negasit timp de o luna.

Echipa de investigatie de la "Sabbagh in actiune", alaturi de politisti, a prins-o in cele din urma.

" Suntem mandri de aceasta actiune", a spus Christian Sabbagh. Jurnalistul a aflat despre toata operatiune de la o tanara care a acceptat sa se marite cu un pakistanez.
Atunci a inceput sa investigheze cazul si a plecat in Cipru sa afle mai multe detalii. Acolo, era deschisa deja o ancheta in acest caz si mai multe persoane erau deja arestate. Asa a aflat Sabbagh despre Elena Duca, in varsta de 52 de ani.

La un moment dat, Elena Duca l-a contactat pe Sabbagh si a incercat sa ii vanda o poveste din care sa reiasa ca ea este o victima in toata aceasta poveste.
Aceasta i-a spus ca este amenintata cu moartea. Fiica ei, care si ea s-a casatorit cu un imigrant, i-a spus jurnalistului ca se teme pentru viata ei." Sunt amenintata, ma tem. Vine, ma impusca si nu stiu cine m-a impuscat", spune tanara.

Chriss, barbatul pe care ambele femei il acuza, este un avocat din Cipru, condamnat in Anglia pentru falsificare de acte.

"Elena este implicata in acest caz. Toata lumea stie. Femeile care au fost prinse au dat declaratii despre ea. Nepoata si fiica ei au fost arestat si ea a fugit", a spus Chriss.

Sabbagh a mai descoperit si o retea de pakistanezi in Bucuresti, controlata de un partener al Elenei Duca, un pakistanez zis Tariq. Intr-un final, acesta s-a predat autoritatilor.

Ulterior, echipa "Sabbagh in actiune" si politistii din Ilfov au prins-o pe Elena Duca, in cadrul unei operatiuni ca in filme." O sa scap, ca nu am facut nimic. Nu regret nimic. Stai linistit ca nu regret nimic. O sa ma scape. Ce am facut? Pe ce baza am un mandat european. Sunt obisnuita cu puscaria. Sunt malefica", a spus ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si