Apelul disperat a venit din apropierea Varfului Moldoveanu. Salvamontistii din Sibiu l-au gasit pe turistul de origine bulgara  la 1800 de metri altitudine, in zona Valea Doamnei, unde salvarea nu poate ajunge decat prin vazduh!

Speranta tanarului care s-a ranit in timp ce schia e o ambulanta cu elice. Un elicopter SMURD spulbera zapada, in timp ce de la bord coboara pe troliu un medic!   

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Dupe ce i-au pus atele si folie de protectie la picior, salvamontistii il lasa pe turist pe maini bune! Echipajul SMURD il infasoara in sac si il trage apoi spre elicopter pe coarda. 

"Este prima interventie in munte de acest gen, cu salvarea unei persoane, cu troliu. Pilotul care a fost de serviciu a facut parte dintr-un grup de piloti care au facut pregatire in acest sens, sub supravegherea unor piloti-instructor din Elvetia.", ne spune Adrian David, sef Salvamont Sibiu.



Aventura turistului s-a incheiat la Spitalul Judetean Sibiu. O vreme, acesta va pune schiurile deoparte pentru ca medicii i-au pus piciorul accidentat in ghips. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si