Operațiune dificilă pentru salvamontiști, vineri după-amiază, în încercarea de a salva un alpinist de pe un traseu montan din Bușteni. Din primele informații, bărbatul are mâinile și picioarele rupte.

Salvamontiștii au cerut sprijin aerian

Alpinistul a căzut, vineri, Valea Coștilei, din Munții Bucegi. Bărbatul de 61 de ani, din București, a căzut în Munții Bucegi și a suferit mai multe fracturi la mâini și picioare, potrivit Mediafax.

Bărbatul nu era singur, acesta escalada cu un prieten în Hornul Coștilei, când un piton a cedat. Acesta a căzut în coardă și s-a izbit de perete. O echipă de salvamontiști au intervenit la fața locului.

Citeste si: Adolescent rănit grav în drumeție pe munte

Bărbatul se află într-o stare gravă

Pentru că bărbatul din București este un caz grav, se așteaptă și sprijin aerian pentru preluare. Salvamontiștii din Prahova încearcă să salveze un alpinist cu mâinile și picioarele rupte pe Valea Seacă a Coştilei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

„Acțiune deosebit de grea și periculoasă în Hornul Central din Valea Seacă a Coștilei. Alpinist cu mâinile și picioarele rupte”, au transmis salvamontiștii.

Ei încearcă să ajungă la alpinist cu un elicopter pentru acordarea primului ajutor și pentru scoaterea lui din perete.

Valea Seacă a Coştilei este una dintre cel mai puţin umblate văi ale Masivului Bucegi.

Citeste si: Scenariu- la munte, cu mască


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si