Navalny zbura din Siberia spre Mosova, când avionul în care se afla a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență după deteriorarea bruscă a sănătății sale, a transmis purtătorul său de cuvânt, Kira Yarmysh.

„Alexei a fost otrăvit, intoxicat” și „este acum la terapie intensivă ”, a scris aceasta pe Twitter.

Yarmish a declarat că se crede că liderul opoziției a fost otrăvit cu o substanță aflată în ceaiul său, deoarece a fost singurul lucru pe care l-a băut.

Ea a adăugat că „medicii spun că toxina a fost absorbită mai rapid prin lichidul fierbinte”.

Navalny se află acum la terapie intensivă, inconștient și cuplat la un ventilator.

Agenția de știri de stat TASS a confirmat că Navaly este internat în secția de terapie intensivă a departamentului de toxicologie a unui spital de urgență din Siberia.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Politicianul este în stare gravă, potrivit medicului șef al spitalului, citat de TASS.

Opozantul lui Putin, șir de atacuri fizice, arestări și presiuni

Navalny este un adversar major al președintelui rus Vladimir Putin. Avocatul de 44 de ani, ale cărui mesaje anti-corupție sunt citite la scară largă pe rețelele de socializare, a suferit deja mai multe atacuri fizice în trecut.

În 2017, când ieșea din biroul său, i-a fost pulverizat dezinfectant în ochi.

Navalny, susținătorii săi și familiile acestora sunt supuși în mod regulat la arestări, percheziții li presiuni ale poliției în toată Rusia, potrivit Euronews.

Plângere pentru otrăvire în arest

În urmă cu un an, Navalny a depus o plângere la Comitetul de investigare din Moscova- principala autoritate federală de investigare din Rusia- spunând că a fost otrăvit în arest.

El a fost externat dintr-un spital din Moscova în august 2019 și a revenit la închisoare după ce a fost tratat pentru suspectarea otrăvirii cu un agent chimic.

În acel moment, el era arestat pentru proteste neautorizate, dar a fost internat în spital după ce a suferit o reacție alergică acută.

Atunci medicii au spus că a avut un atac alergic sever și l-au externat în închisoare a doua zi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Elena Sibikina, unul dintre medicii care l-au tratat pe Navalny, le-a spus reporterilor că ideea că a fost otrăvit cu o substanță chimică nu a fost „dovedită”. Ea a spus că viața lui nu este în pericol.

Dar Navalny a scris pe rețelele de socializare că oficialii ruși sunt atât de „idioți” încât au încercat să-l otrăvească în închisoare.

„Chiar sunt astfel de idioți care să te otrăvească într-un loc unde suspicinile se îndreaptă doar spre ei?”, scria, în 2019, Navalny pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si