Administratorul și alți trei angajați ai căminelor private de bătrâni situate pe Calea Giulești din Capitală au fost acuzați că au bătut persoanele internate și le-au forțat să le ofere sume mari de bani. Cei opt bătrâni chinuiți au fost salvați și duși în centre speciale ale Direcției de Asistență Socială.

Ce au transmis reprezentanții Poliției?

„În perioada septembrie 2021- iulie 2022, 6 femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, în calitate de angajați la două cămine private de bătrâni, din Sectorul 6, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanelor aflate în aceste centre, ar fi agresat 10 vârstnici, apoi i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal și i-ar fi santajat în vederea obținerii unor bunuri patrimoniale”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Oamenii legii au pus în aplicare joi, 14 iulie, 7 mandate de percheziție domiciliară și 7 mandate de aducere în care suspecții sunt acuzați pentru: „săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă, șantaj, tentativă la înșelăciune în formă continuată, tâlhărie, fals intelectual și uz de fals”.

Doi dintre angajați i-au cerut unui bătrân suma de 65.000 de lei

„În fapt, la data de 27 martie a.c., Secția 20 Poliție a fost sesizată de către directorul unei sucursale bancare cu privire la faptul că la sediul agenției s-a prezentat o persoană vârstnică, însoțită de alte 2 persoane, al căror comportament i-a creat suspiciuni, solicitând efectuarea unei retrageri de 65.000 de lei”, potrivit Poliției Capitalei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat a murit împușcat cu un pistol de asomare a porcilor

Oamenii legii au prins în flagrant două persoane, un bărbat și o femeie, care i-ar fi cerut persoanei vătămate să accepte transferul sumei de 65.000 de lei din conturile personale în contul societății unde cei doi erau angajați. 

Femeia și bărbatul au fost duși la sediul unității pentru audieri.

Patru persoane au fost reținute

În baza probatoriului administrat, trei femei cu vârste între 25 și 46 de ani și un bărbat de 40 de ani au fost reținuți. Aceștia au fost prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile. 

Citeste si: VIDEO- O tânără de 18 ani a fost arestată după ce a comis o crimă pentru un telefon mobil

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Secția 20 de Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 continuă cercetările sub aspectul săvârșirii a 17 infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, 15 infracțiuni de purtare abuzivă, 5 infracțiuni de șantaj, o tentativă la infracțiunea de înșelăciune în formă continuată, o infracțiune de tâlhărie, fals intelectual și uz de fals, potrivit Poliției Capitalei. 

Citeste si: EXCLUSIV| Raisa, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, ar fi împlinit astăzi 12 ani. Tatăl: ”De ziua copilului meu, duc flori și aprind lumânări la cimitir”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si