Alimentul care le-ar fi cauzat copiilor toxiinfecția alimentară ar fi crenvurştii din meniu care au fost serviți la micul dejun. Potrivit informațiilor au existat suspiciuni că alimentul ar fi avut un aspect modificat, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Anca Bâtiu.

Potrivit oficialului, cei opt copii făceau parte dintr-un grup de 150 de persoane, proveneau de la o şcoală din Galaţi, care a mers în excursie la Braşov, transmite Agerpres.

Citește și: VIDEO- Terorizați de șobolani. În București, șobolanii umblă pe străzi: "Sunt peste tot și pe față și pe spate șobolani, de atâta mizerie, nu se ocupă nimeni de ei"

Au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. DSP a recomandat închiderea taberei

„Au servit micul dejun şi au plecat spre Sibiu. Pe drum, au avut simptomatologie digestivă 8 dintre ei. Cel mai apropiat spital era la Făgăraş, unde au fost duşi cu ambulanţele. Şapte dintre ei au rămas acolo, unul a fost transferat la Braşov, având o condiţie medicală cronică- diabet. Starea lor medicală este bună, s-a ameliorat şi astăzi (vineri- n.r.) vor fi externaţi", a precizat Anca Bâtiu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului, declarații despre nepoți: „Fericită”. Gică Hagi abia și-a putut stăpâni emoțiile- wowbiz.ro

„Ancheta este în desfăşurare. Au fost aplicate sancţiuni atât unităţii de cazare, cât şi unităţii de alimentaţie publică, unde masa se asigura printr-o unitate de catering. De asemenea, s-a recomandat închiderea taberei.(...) Alimentul incriminat ca având modificări organoleptice au fost crenvurştii", a mai spus purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.

Este cel de-al doilea caz de toxiinfecție alimentară gravă în rândul copiilor într-o tabără din zonă.

La finalul lunii iunie, 50 de copii care erau în tabără la Fundata, au ajuns la spital după ce au luat masa în complexul hotelier unde avea loc tabăra. În acel moment, activitatea restaurantului unde minorii au luat masa a fost suspendată temporar. 

Citește și: VIDEO- Pericol de meningită în rândul copiilor. Sfaturile medicilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si