Spitalele din România, un subiect care stârnește revoltă din partea românilor, și pe bună dreptate. Tot mai multe incendii au avut loc în ultimii ani în țara noastră, însă cu toate astea, în locul secțiilor sau a spitalelor vechi nu a apărut nimic nou. Totul stă parcă sub semnul incertitudinii, iar problemele sunt pasate cu ușurință de la un parlamentar la altul.

Cel mai recent incendiu a avut loc seara trecută, miercuri, 27 septembrie, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timişoara.

Alarma a fost dată în jurul orei 21, în urma unei degajări de fum în camera tehnică. În total, 24 de copii au fost evacuați şi duşi în corpul principal de clădire, potrivit Opinia Timișoarei. Imediat, la fața locului au intervenit mai multe echipaje care au dat asigurări că situația este sub control.

”Sunt 24 de copii de pe secțiile de chirurgie si ortopedie”

Copiii internați pe secțiile de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică au fost înveliți cu pături, în timp ce pompierii au ventilat spațiile în care fumul gros a pătruns. Motivul incendiului ar fi niște scurgeri de ulei de la un compresor de aer medical.

Citește și: Un spital din Botoșani a fost închis în totalitate. Singurul doctor al unității medicale a plecat în concediu. „Doamne ferește!”

Cel mai recent incendiu a avut loc seara trecută, miercuri, 27 septembrie, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timişoara.

Cel mai recent incendiu a avut loc seara trecută, miercuri, 27 septembrie, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timişoara.

[Sursa foto: Opinia Timișoarei]

„Am chemat ISU pentru ca am avut o degajare de fum în demisolul clădirii, într-o cameră tehnică, din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor de aer medical, care s-au supraîncălzit de la motor. Însă nu a existat incendiu, nu a existat flacăra, ci doar fumul de la uleiul supraîncălzit. Lucrurile sunt sub control, copiii se vor întoarce cu toții în următoarele minute înapoi în spital.

Nu sunt niciun fel de probleme. Sunt 24 de copii de pe secțiile de chirurgie si ortopedie„, a declarat directorul Spitalului de Copii din Timișoara, Ovidiu Adam pentru sursa citată.

În jurul orei 22.15, pompierii au declarat problema rezolvată.

Ambulanță în flăcări și alertă de incendiu din cauza unei țigări

Tot luna aceasta au fost raportate degajări de fum la nivelul canalizării și a tubulaturii de aerisire. Pompierii au constatat însă, că totul ar fi pornit de la o țigară aruncată în canalizare la Spitalul orășenesc Huedin.

Citește și: Un tânăr de 33 de ani și-a pierdut viața subit, după ce a acuzat stări de rău în sala de forță

Pe 6 septembrie, o ambulanţă a luat foc chiar în faţa Spitalului Judeţean Constanţa. Pompierii au lichidat rapid focul care risca să se extindă. ”Am intervenit cu două autospeciale de stingere şi un echipaj de prim ajutor. A ars compartimentul motor. Incendiul a fost lichidat”, a precizat ISU Constanţa. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

O ambulanţă a luat foc chiar în faţa Spitalului Judeţean Constanţa.

O ambulanţă a luat foc chiar în faţa Spitalului Judeţean Constanţa.

[Sursa foto: spotmedia.ro]

Pe data de 24 august, în jurul orei 15:00 pompierii au fost sunați să intervină la un incendiu la Spitalul Județean de Urgență Timișoara. Angajații au observat un fum des ce ieșea din toaleta aflată lângă un laborator, mai exact, la etajul 1 al cădirii. Nimeni nu a fost evacuat, iar incendiul a fost lichidat la scurt timp. Cauza incendiului ar fi cablul de alimentare defect al unui uscător de mâini. 

Copii evacuați și transferați la Spitalul „Marie Curie”

În luna iulie avea să se petreacă o altă tragedie, de data aceasta în București, în curtea Spitalului Robănescu. Mai exact, totul s-a petrecut în seara de 26 iulie, după după ce un transformator ar fi explodat. 79 de copii şi 21 de aparţinători au fost evacuați și transferaţi de la Spitalul „Nicolae Robănescu” la Spitalul „Marie Curie”, a anunţat Denis Stănescu, purtător de cuvânt al unităţii medicale. Focul s-a extins rapid și la două autoturisme din apropiere.

Citește și: Rezidențiat 2023. Pe ce dată va avea loc? Bibliografia obligatorie pentru examen!

 79 de copii şi 21 de aparţinători au fost evacuați și transferaţi de la Spitalul „Nicolae Robănescu” la Spitalul „Marie Curie”.

79 de copii şi 21 de aparţinători au fost evacuați și transferaţi de la Spitalul „Nicolae Robănescu” la Spitalul „Marie Curie”.

[Sursa foto: Digi24]

Premierul Marcel Ciolacu a mers următoarea zi la spital și a declarat că transformatorul care a luat foc a fost cumpărat de către spital și era în garanţie. De asemenea, el a transmis pe Facebook, mulțumiri „personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu””.

În luna iunie a avut loc un incendiu într-un salon al Spitalului Voila din Câmpina. 32 de pacienți au fost evacuați preventiv, după ce flăcările dintr-un salon au ars un pat și perdeaua. Din fericire nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Citește și: Nuntă cu final tragic. Sute de persoane au murit după ce sala a luat foc din cauza artificiilor

A fost incendiu și la Spitalul Județean Zalău pe 26 februarie. Totul ar fi pornit de la un ventilator aflat într-un grup sanitar. 12 pacienți și o asistentă au reușit să iasă singuri din clădire și au fost mutați pe o altă secție din spital. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

90 de persoane și 50 de copii, evacuate la Spitalul de Copii din Galați 

Pe 19 ianuarie a izbucnit un incendiu la Spitalul de Copii din Galați, mai exact în laboratorul de analize. În total 90 de persoane, dintre care 50 de copii au fost evacuate, imediat după aerisirea camerelor întorcându-se înapoi. Motivul incendiului ar fi un scurtcircuit la o lampă de iluminat. Din fericire nimeni nu a pățit nimic. Polițiștii din cadrul IPG Galați au deschis un dosar penal pentru distrugere.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În cea mai recentă declarație a președintelui României, Klaus Iohannis în urma tragediilor din țară a declarat că „a fost nevoie să moară oameni ca să demisioneze Guvernul”. 

”Trebuie să avem curajul să spunem lucrurilor pe nume: aici nu a funcționat, se sancționează, se verifică, se îmbunătățește și trecem la următoarea chestiune”

”Dați-mi voie să vă spun că sintagma cu statul eșuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale. Dar nu trebuie să ne facem acum că în România nimic n-ar funcționa. Sunt lucruri care nu funcționează și sunt lucruri care funcționează. În spatele meu este un spital exemplar. Nu putem să aruncăm totul în aceeași oală. Dar da, sunt lucruri care nu funcționează, sunt instituții care nu funcționează, sunt persoane care sunt neglijente și așa mai departe. Mai este mult de lucru, dar trebuie să ne apucăm și să facem lucrurile să funcționeze și să facem România mai eficientă, mai puternică, mai bună. Asta îmi doresc eu, asta vă doriți dvs și sunt convins că din ce în ce mai mulți politicieni și funcționari își doresc același lucru. Pentru asta trebuie să avem curajul să spunem lucrurilor pe nume: aici nu a funcționat, se sancționează, se verifică, se îmbunătățește și trecem la următoarea chestiune”, a spus președintele într-un discurs ținut la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti din Floreasca după incendiul de la Crevedia.

Citește și: Medicii de familie se află în imposibilitatea de a acorda servicii medicale. Cauza, banii necesari nu au fost virați din luna august

Peste 40% dintre români consideră sănătatea o prioritate, însă doar puțin peste un sfert dintre ei își pot aminti măsurile în domeniu propuse de guvernele din ultimii ani, relevă Barometrul de sănătate publică lansat la Biblioteca Academiei Române. 

Peste 40% dintre români consideră sănătatea o prioritate, însă doar puțin peste un sfert dintre ei își pot aminti măsurile în domeniu propuse de guvernele din ultimii ani, relevă Barometrul de sănătate publică lansat la Bibliote[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Sănătăţii a anunţat investiţii de 3 miliarde de euro din bani europeni pentru spitalele din România, încă cu toate astea lipsa unei rectificări bugetare riscă să blocheze activitatea în spitalele din România. Săptămâna trecută asociaţiile de pacienţi au atras atenţia că programele naţionale de sănătate au rămas fără finanţare, iar bolnavii fără medicamente.

Peste 40% dintre români consideră sănătatea o prioritate, însă doar puțin peste un sfert dintre ei își pot aminti măsurile în domeniu propuse de guvernele din ultimii ani, relevă Barometrul de sănătate publică lansat la Biblioteca Academiei Române. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si