Primii patru migranti, o familie de nationalitate irakiana, au fost descoperiti, in noaptea de joi spre vineri, de polistii de frontiera din vama Calafat intr-un tir la volanul caruia se afla un cetatean turc care le-a declarat vamesilor ca transporta piese auto catre Germania.

“Cu ocazia controlului specific, echipa comuna formata din politisti de frontiera romani si bulgari a observat ca snurul care asigura prelata camionului era taiat in zona sigiliului.

Astfel, s-a procedat la verificarea amanuntita a compartimentului marfa, ocazie cu care au fost descoperite, printre marfa transportata, cinci persoane- un barbat, o femeie si trei copii. In cadrul primelor verificari, s-a stabilit ca persoanele in cauza formeaza o familie de cetateni irakieni, cu varste cuprinse intre 7 si 40 ani. Persoanele in cauza au declarat ca au platit in Turcia, unei persoane a carei identitate nu o cunosc, suma de 5.000 de dolari pentru a-i ajuta sa ajunga intr-un stat din vestul Europei ”, a declarat comisarul de politie Danut Rudareanu, purtator de cuvant al STPF Dolj.

Ati patru migranti au fost gasiti ascunsi printre piese auto intr-un TIR la volanul caruia se afla cetateanul bulgar Rusi R., in varsta de 38 ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

“Cu ocazia verificarii cu aparatura de detectare a cantitatii de dioxid de carbon, s-a obtinut un rezultat pozitiv, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra compartimentului marfa al camionului. Astfel, au fost descoperite, printre piesele auto, trei persoane de sex masculin, care au declarat ca sunt cetateni sirieni si au varste cuprinse intre 18 si 25 ani.

Tinerii au declarat ca au platit, fiecare, unui facilitator in Turcia, 4.000 de euro, pentru a-i ajuta sa ajunga in vestul Europei”, a mai precizat Rudareanu.

Persoanele depistate de catre politistii de frontiera, impreuna cu soferii si mijloacele de transport, au fost predate autoritatilor de frontiera bulgare, pentru continuarea cercetarilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si