Opt militari români și un civil au fost trimiși în judecată pentru furtul a 7 tone de combustibil, motorină și kerosn, destinat elicopterelor, avioanelor, dar și parcului auto de la baza militară, conform ziuadeconstanta.ro.

Șapte tone de kerosen şi motorină, furate

Militarii care ar fi furat combustibilul fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Totul s-a întâmplat pe parcursul anului 2022. Până să fie prinși, au reușit să sustragă din unitatea militară aproximativ 7 tone de kerosen şi motorină. Este vorba de combustibilul destinat elicopterelor și avioanelor, dar și parcului auto.

Combustibilul furat era fie vândut, fie folosit în interes personal, după cum indică datele din dosar.

Opt militari români ar fi furat 7 tone de motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

Opt militari români ar fi furat 7 tone de motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Fost brancardier din Craiova, prins în flagrant în timp ce primea mită. Bărbatul a luat bani în valoare de 22.500 de euro, de la oameni care voiau să se angajeze la spital

50 de percheziții la baza Kogălniceanu și la locuințele suspecților

În luna noiembrie 2022, polițiștii au descoperit ilegalitatea și au făcut atunci aproximativ 50 de percheziții atât la baza Kogălniceanu, cât și la locuințele unor suspecți și martori din anchetă.

Se pare că militarii scoteau combustibilul furat din baza militară cu mașinile personale.

Citește și: DIICOT a reținut cinci persoane pentru trafic de droguri, în Argeș. Vindeau substanțe inclusiv elevilor de liceu

Șapte tone de kerosen şi motorină, furate

Șapte tone de kerosen şi motorină, furate

[Sursa foto: Pexels.com]

Cei opt au fost trimiși în judecată pentru furt

În urmă cu aproape un an, pe 15 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus reţinerea suspecților pentru 24 de ore.

Ulterior, au fost arestați pentru furt calificat.

Zilele acestea a fost luată decizia ca cei opt militari români și un civil să fie trimiși în judecată pentru furt. Conform regulilor din Codul de procedură penală, această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si